Indoor  Reusel

Eind Oktober is traditiegetrouw de laatste  indoor voordat je verandert van categorie. Leuk om even je PR aan te scherpen voordat je weer een atletiek jaartje ouder wordt.

9  Gloria Atleten deden mee aan deze indoor. Timo was helaas ziek, dus die moest het af laten weten.  AVR69 de vereniging waar we te gast waren, had gekozen voor een mengeling van Athletic Champs  en traditionele onderdelen.

Rens onze benjamin deed mee met de mini-pupillen terwijl hij eigenlijk nog een kleuter was. In Duitsland had hij hurkhoog al gedaan, dus hij deed niet onder voor de andere atleten. Maar de organisatie had 35 minuten uitgetrokken voor dit onderdeel. 35 minuten aan een stuk hurkhoog  is echt te veel van het goede. Dus besloot Claudi dat we dat niet gingen doen. Rens moest nog meer onderdelen. De organisatie had ook door dat het te lang was en maakte er snel 25 minuten van wat ook nog lang genoeg was.  Daarna ging Rens sprinten wat hem goed af ging.  Medicinebal werpen  en als laatste 4 minuten lopen. Maar waar is het einde, bij 4 minuten? Rens liep maar liefst 850 meter.  In de einduitslag bleek hij Brons behaald te hebben.  Geweldig  Rens onze benjamin (eigenlijk nog kleuter) op het podium  tussen de grote. Dat beloofd nog wat volgend jaar.

Stefan, begon met medicinebal, in eerste instantie 35 minuten.  Hij was verbaasd dat hij keer op keer hetzelfde gooide. Toen Claudi aangaf dat hij nog 3x mocht gooien en dat het dan klaar was, gooide hij nog 3x verder tot zijn eigen verbazing.   Hurkhoog en sprint deed hij met verve. Maar zwikte zijn voet om bij sprint.  Zelf wilde hij de handdoek in de ring gooien. Maar nadat hij de Gloria huispsycholoog had geraadpleegd, ging hij er toch weer voor en liep 825 meter in 4 minuten.

Michiel hoefde mocht gelukkig gewoon kogelstoten, sprinten en hoogspringen. Hij was teleurgesteld in het hoogspringen, maar dat kwam ook een beetje doordat ze “andere”  regels toepaste dan we gewend zijn.  Iedere atleet springt zijn of haar hoogte. Dus de lat gaat op en neer.  Je weet dan niet zo goed hoe hoog je springt en hebt niet in de gaten wat een concurrent doet.  De spanning die je nodig hebt om goed hoog te springen is dan weg.  Ook voor het uitzetten van de passen was niet genoeg tijd. Gelukkig was er op sprint en kogel een PR  en dat maakt veel goed  5m11. Michiel moest ook gewoon 600 meter lopen, hij had liever in de andere serie gelopen maar behaalde toch overval de 11e plaats bij dit onderdeel,   een prima resultaat.

Ziva en Imke streden bij de B pupillen. Imke een  doorgewinterde wedstrijdatleet moest ook  wennen aan de AC nummers.  Ziva bleek op de sprint net iets sneller dan Imke. Imke liep de 4 minuten weer net iets sneller dan Ziva. En bij medicinebal en hurkhoog bleken de dames ook aan elkaar gewaagd. Imke behaalde een podiumplaats en bracht brons mee naar Baarle. Ziva behaalde een nette 6e plek.

Mirre, Sanne en Femke deden bij de A pupillen hun best. Kogel ging goed, Femke gaat richting het clubrecord van Anouk. Dat gaat ze volgend jaar echt halen. Haar zus Sanne had ook een PR bij Kogel.  Mirre bleek heel snel te zijn op de sprint met 6.8. Maar toen kwam hoogspringen. Sanne was erg teleurgesteld met haar 1.00 meter. Doordat de lat steeds op en neer gaat, sprong Mirre over de 1.05  terwijl hij eigenlijk op 1.00 had moeten liggen. Een foutje gelukkig in haar voordeel. Maar daardoor sprongen de Gloria dames niet meer synchroon wat verwarring bracht.  Femke evenaarde haar PR met 1.15 en toen ze 1.20 moest gaan springen. Was de tijd op!  Dit was vervelend, want we zijn gewend dat je met hoog doorgaat tot je af bent. Niet tot de tijd op is. Want je kunt niet sneller dan snel springen en weet niet altijd op welke hoogte je moet beginnen.  Tja……die 1.20 zit erin hoor Femke die ga je de volgende indoor gewoon springen.

Martijn, zonder zijn vriend Timo en net hersteld van een griepje (of juniorenweekend?), doorliep als gelouterde D-junior zijn onderdelen zonder uitschieter.  Hij heeft het vizier al op de cross in Drunen gezet en hoopt daar een mooie prestatie te kunnen leveren.

Toen we naar buiten liepen in Reusel, scheen het zonnetje.  Een sportieve wedstrijddag achter de rug.  Op naar het winterseizoen.

 

Foto’s

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *