Jolien door naar RTC Breda.

De Atletiekunie heeft in haar meerjarenbeleid 2013-2016 opgenomen dat zij een grotere (regie)rol wil innemen in talentherkenning en talentontwikkeling. In dat kader heeft ze de ambitie om in het gehele land circa 8 RTC’s te (laten) starten. Waaronder in Breda.

Een talent ben je natuurlijk niet zomaar. Deze worden gescreend op basis van hun resultaten (records, ranglijsten en wedstrijduitslagen). Ook de trainer heeft hierin een rol.
Afgelopen zondag was er een testdag voor Hoogspringen in Oosterhout. Jolien en Claudia waren twee van de 16 talenten die mochten laten zien wat ze in hun mars hadden. Maar liefst vier uur werden de dames getest , ze moesten allerlei sprongen, oefeningen en loopscholing uitvoeren.
Jolien is door! Vanaf deze week is ze al trainingen aan het volgen bij het RTC. Helaas bleek Claudia net niet goed genoeg. Claudia gaat nog een poging wagen op het onderdeel sprint. Want dat ook Claudia over talent beschikt is ons wel duidelijk. Natuurlijk hopen wij van harte dat het haar bij sprint wel gaat lukken.
Als je naar het RTC mag, vraagt het veel van je als atleet. Wij wensen Jolien (en hopelijk straks ook Claudia) heel veel succes. Gloria Atletiek is trots op het feit dat het nu al met één en straks hopelijk met twee atleten mag deelnemen aan de RTC.

Jolien & Claudia tijdens de loopscholing

sprintjes

sprintjes

zenuwachtig voor sprong

zenuwachtig voor sprong

uitleg

uitleg

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *