Jolien Stuijk Brabants Kampioen!!

Gloria Atletiek en Samenloop voor Hoop: dubbel succes!

Jolien Stuijk Brabants Kampioen hoogspringen 2013

Jolien gaat hier soepel over de 1 meter 40.

Jolien gaat hier soepel over de 1 meter 40.

In navolging van het behalen van een zilveren plak bij het speerwerpen door Joep Hermans vorige week tijdens de BK voor C-junioren heeft Jolien Stuijk hier nog een schepje bovenop gedaan door afgelopen zondag bij het BK voor D-junioren in Someren de eerste plaats te behalen bij het atletiekonderdeel hoogspringen.

Aan dit Brabants kampioenschap deden zo’n 125 atleten uit heel Brabant mee, twee D-juniorenmeisjes van Gloria Atletiek waren ook van de partij. Jolien Stuijk en Janneke Mengerink waren samen met hun trainer en echtgenote naar Someren vlakbij Eindhoven afgereisd om trainingsarbeid om te zetten in prestaties met doel een gooi te doen naar de titels Brabants Kampioen hoogspringen, 1000 meter en 60 meter horden. Janneke kwam uit op alle drie de onderdelen en Jolien had zich volledig gericht op alleen het hoogspringen. Janneke is eerstejaars D-junior en en deed voornamelijk mee om ervaring op te doen. En misschien zou er, als ze een goeie dag had, een verrassing in zitten op de 1000 meter, haar favoriete onderdeel. Ze traint ook al een heel seizoen extra bij de loopgroep van Atledo in Dongen. Echter tijdens haar race, verstapte ze zich en ging door haar enkel, waardoor ze haar race moest staken. Bij het hoogspringen kwam ze net tekort om over 1.20 te gaan. En ook het hordenlopen ging niet optimaal doordat ze nog steeds wat last had van haar enkel. Maar zoals gezegd het ging voornamelijk om ervaring opdoen en dat is ruimschoots gelukt. Volgende keer zal ze er zeker staan!

Wie er dit jaar al wel stond was Jolien. In een spannende wedstrijd waaraan 19 meisjes deelnamen, lukte het Jolien om het goud naar Baarle (en Alphen, want daar woont ze) te halen. Ze begon de wedstrijd als één van de favorieten omdat ze eerder dit seizoen al goed had gepresteerd op de reguliere competitiewedstrijden. Ze staat momenteel met een hoogte van 1 meter 50 op een gedeelde vierde plaats  in de landelijke ranglijst van Nederland in 2013. Zowel indoor als outdoor. Maar ook favorieten moeten hun rol wel waarmaken en zenuwen kunnen dan parten gaan spelen. De aanvangshoogte waarop Jolien begon was 1 meter 30. Het merendeel van het deelnemersveld was toen al uitgedund tot nog 9 deelnemers. Haar sprongen op 1.30, 1.35 en 1.40 verliepen vlekkeloos. Maar ook haar naaste concurrentes haalden deze hoogtes, zij het met hier en daar een foutsprong ertussen. Op 1.45 waren er nog vier meisjes over. Haar grootste tegenstander Anne Hoeke van Attila zat niet echt in de wedstrijd en haalde deze hoogte niet. Jolien was daardoor bijna zeker van de overwinning maar Sanne Kastelijn van AVGM steeg boven zichzelf uit en sprong pardoes een PR. Hierdoor werd de wedstrijd weer even spannend, maar niet voor lang want toen de lat op 1.50 werd gelegd moest zij in Jolien haar meerdere erkennen. Alleen Jolien ging gemakkelijk in haar tweede poging ruim over deze hoogte en eiste de overwinning op. Jolien proficiat met dit prachtige resultaat. Veel trainingsarbeid heeft geresulteerd in een eerlijk verdiende titel: Brabants Kampioen hoogspringen 2013! SUPER!

Maar we zijn ook supertrots op jouw geleverde prestatie voor de Samenloop voor Hoop. Ook hier was je de beste van alle jeugdige deelnemers en haalde een bedrag boven de 700 euro op. Je werd zondagmorgen hiervoor op het podium gevraagd  door de organisatie, maar konden je niet persoonlijk bedanken omdat je in Someren aan het BK deelnam. Daarom nog één keer: Chapeau! Da’s een sjiek woord voor ‘keigoe gedaon meidje!’

Janneke gaat hier over 1.10 meter.

Janneke gaat hier over 1.10 meter.

Jolien stralend op het podium, links van haar Anne en rechts Sanne.

Jolien stralend op het podium, links van haar Anne en rechts Sanne.

Janneke zit in haar startblok voor de 60 meter horden.

Janneke zit klaar in haar startblok voor de 60 meter horden.

Reacties

 1. Greet Stuijk
  18 juni 2013 om 16:51

  Ruud, met tranen in mijn ogen en een krop in de keel,
  heb ik je verslag gelezen. Jammer dat ik er zelf niet bij kon zijn!
  HEEL HARTELIJK bedankt, Ruud en vrouwkelief!!
  Zonder jullie FANTASTISCHE begeleiding, aanmoediging en vertrouwen
  in ons Jolien was het haar niet gelukt.
  Zaterdag in Dongen rijd ik mee!!
  Tot dan! Groetjes, Greet

 2. Greet Stuijk
  18 juni 2013 om 16:55

  Janneke, je hebt je best gedaan en wij weten dat je het kunt.
  En een beetje geluk moet je ALTIJD hebben….
  Zoals Ruud al zei, je bent eerstejaars en krijgt volgend jaar nog
  een kans. Dan gaat het je zeker lukken!
  Volhouden en gewoon doorgaan met trainen!
  Groetjes, Greet en Jolien

 3. Gerard
  18 juni 2013 om 19:29

  Jolien, ik heb je zondag al terloops gefeliciteerd tijdens onze Samenloop, maar nogmaals een dikke proficiat met je prestatie…..echt geweldig en als club zijn we erg trots op jou!!!!

  Voor Janneke komt echt nog wel een kans, jou talent komt gegarandeerd op korte termijn tot uiting, jammer nu van je misstap en je enkel…….maar je weet, MEEDOEN is al winnen!!!

  Ruud, we kunnen het niet genoeg benadrukken, bedankt weer maar eens voor je inzet en deskundige trainingen aan de junioren!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *