Junioren weekend 2021

Na een jaar afwezigheid i.v.m. corona was het vrijdag 12 november dan eindelijk weer zo ver. Het juniorenweekend van Gloria Atletiek kon beginnen. Na jaren lang de weekenden bij Atledo in Dongen te hebben door gebracht, had de organisatie dit jaar gekozen voor De Nekker in Mechelen. Dit omdat het aantal deelnemers elk jaar groter wordt.

Met een grote groep auto’s vertrokken de 40 deelnemers en de trainers richting Mechelen. Eenmaal daar werden de kamers verdeelt waarna het echt kon beginnen. Tijdens de eerste avond/nacht werd er, volgens traditie, een vorm van bingo gespeeld zodat iedereen meteen de weg in het gebouw uit zijn hoofd kenden. Verder werden er uiteraard nog wat spelletjes buiten in het donker gespeeld. Van al die spelletjes krijgt men honger, maar daar waren de trainers op voorzien. Tijdens de avond kreeg men een broodje hamburger en verschillende soorten soep. Stilletjes aan gingen de deelnemers naar hun bed en kon iedereen genieten van enkele uren slaap.

Na een korte nachtrust en een goed ontbijt stond er op zaterdagochtend een korte training op het programma. Het had die nacht iets of wat geregend, dus de ondergrond bleek wat glad te zijn. Door de koks werd er als middageten macaroni gemaakt en kregen we een ijsje van Van Gils aangeboden. Mama Arne, nogmaals bedankt. De middag stond in het teken van een competitie slagbal en Kubusbal. Met een korte pauze i.v.m. een regenbui tussen door, hebben de teams gestreden voor wat ze waard waren. Als avondeten kregen de deelnemers hele stapels met tosti’s. Die gaan er altijd in. Als avond spel stond er een quiz met opdrachten op het programma. De opdrachten en spelletjes gingen van muziekvragen tot het eten van een frikandel, van zingen tot het schilderen op de buiken van de jongens. Elkaar een beetje uit/toe lachen is en blijf altijd leuk. Na het zetten van de schoentjes voor de Sint, wat zang werk en soep eten in de nacht, was het op den duur toch weer tijd op te gaan slapen.

Toen de eerste op zondagochtend in de eetzaal kwamen, zag men dat Sinterklaas ook in Mechelen was geweest. Iedereen had een mandarijn in hun schoen gekregen. De Sint bedankt ‘t Loopt in de Soep voor het leveren van al het fruit. Uiteraard hoort er ook nog wat sportiefs gedaan te worden. Dit werd het al bekende Smokkelspel. En of er gesmokkeld werd. Ieder team ging voor de winst en zo hoort het natuurlijk ook. Voor de laatste keer werd er door de koks voor eten gezorgd. Dit ging bijna helemaal goed. Uiteindelijk hebben de oudere meisjes maar geholpen, want anders……….

En toen was het al weer 16.00 uur. Tijd om naar huis te gaan. Nog snel een groepsfoto en hup, iedereen weer de auto’s in richting Baarle.

De trainers hebben een top weekend gehad. Wat is het toch leuk om met de junioren van Gloria Atletiek een weekend door te brengen. Er zit wat leeftijdsverschil tussen de verschillende categorieën, maar zolang iedereen een beetje rekening met elkaar houdt en hier en daar een handje helpt,  is dat helemaal geen probleem.

We kijken al uit naar editie 2022. Hopelijk met iets beter weer, want de organisatie had heel wat voorbereid voor op, in en rond het water. Dat bewaren dus maar voor volgend jaar.

Voor nu op naar de volgende leuke activiteit speciaal voor de junioren van Gloria Atletiek. Langs deze weg willen we iedereen bedanken die dit gave weekend mogelijk heeft gemaakt, ouders die hebben gereden, de Nekker voor hun gastvrijheid, sponsoren en niet te vergeten Gloria Atletiek.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/q6XxjLksmzP9U6nHA

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *