KERSTUITJES VOOR ATLETEN

gsm 743

Ook tijdens de kerstdagen is de atletiekkalender gevuld, voor degene die het niet laten kunnen. De traditionele kerstcross in Sprundel en indoor in de topsporthal in Gent voor een internationale ontmoeting. De familie Gulickx heeft de Gloria muts uitgeprobeerd in Sprundel terwijl Anouk en Gitte in actie kwamen in Gent.

De kerstcross in Sprundel is wellicht een van de meest ludieke, en ook een van de oudste loopwedstrijden in de regio. Inschrijven in de stal van de boer, omkleden tussen de schapen en parkoers in de weide en de bossen rondom de boerderij. Het weer voelde niet echt ‘kerstmis’, het leek wel een lentecross. Voor Rens zijn tweede echte cross en hij mocht zich als 5 jarige meten met kinderen t/m 8 jaar. Een hele opgave maar zelf vond hij het best. Een beetje ervaring opdoen en proberen is leren. Martijn is op weg naar het NK indoor in Apeldoorn om mee te doen met de 600 meter en verspringen. Deze cross was dan ook een eerste test en zijn tijd was zeker niet slecht. Alleen de ademhaling speelde nog parten, maar dat komt vast goed in de komende weken. Michiel had ook een zware dobber als jongste van het stel, maar behaalde een goed gemiddelde. Hierna was het de beurt aan papa Erwin die deze korte cross als tussenstation beschouwde naar de volgende regio cross in januari.

Internationale indoorwedstrijd in Gent.
We zeggen het vaak, maar het is ook echt zo, Gloria Atletiek zit nooit stil. Terwijl de rest geniet van weer een bord vol eten, stonden 2 C junioren aan de start in de topsporthal te Gent België. Anouk Verheijen en Gitte Wilmsen wilde na al die wedstrijden in Nederland wel eens een wedstrijd in België meemaken. Beide dames namen deel aan het verspringen, de 200 meter en de 800 meter.

De manier van organiseren was even wennen voor zowel de atleten, hun vaders en ook voor de trainer. Het koste wat tijd en hier en daar was wat stress, maar uiteindelijk stonden de 2 meiden telkens op tijd aan de start van hun proef. Als eerste het verspringen. Met een groep van ruim 50 deelnemers was het eigenlijk meer wachten dan springen. Dat wachten had toch wat invloed op de prestaties. Uiteindelijk behaalde de beide dames en plek in de middenmoot. Hierna mochten de Gloria-dames zich melden aan de start van de 200 meter. Dit onderdeel hadden ze nog niet eerder gedaan, maar dat was niet te merken. Met een 2de en een 3de plaats in hun serie behaalde ze beide een mooie tijd. Voor Anouk meteen een clubrecord. Helaas moest er daarna heel lang gewacht worden, maar dat wisten ze vooraf. Want Ruth had haar broer Sergé om raad gevraagd en die had dit al voorspeld. Rond 20.00 uur was het dan zo ver; de 800 m. Gitte en Anouk zaten in dezelfde serie. Na een goede start nam Anouk meteen plaats aan de kop van het veld, dit kon ze de 4 ronden lang volhouden. Helaas was er net 1 deelnemer iets sneller, maar met een 2de plaats in haar serie mag Anouk te vrede zijn. Ook nu weer een clubrecord. Gitte liep ook lekker mee, maar helaas had ze wat last van haar knieën waardoor ze niet helemaal voluit kon gaan.
Al bij al kunnen de dames terug kijken naar een lange, maar zeker leuke dag in Gent. Dit smaakt naar meer, dus Apeldoorn, Gloria komt eraan.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *