Koude Lidocross

ACW Waalwijk is de organiserende vereniging van de Lido Cross, met dit jaar noodgedwongen een ander parkoers. Helaas was er asfalt aanwezig en konden de spikes in de tas blijven.

Erwin was vandaag de eerste Gloria atleet aan de start en hij liep zijn 9,5km in een tijd van 44.34 en eindige hiermee 8e. Michiel en Rik waren de volgende in de rij bij de U18, Michiel liep naar een 3e plaats en deed goede zaken voor het regio klassement. Rik haalde ook de top 5 en kon tevreden terugkijken. Ook Denise en Melissa haalden wederom het podium. Tom werd 4e en haalde net niet het podium, maar toch petje af voor deze prestatie. Jan en Marit moest helaas verstek laten gaan, en het was aan Liv en Xander om de eer hoog te houden. Xander begint het kunstje van de crossen te kennen en werd knap 4e in een sterk deelnemersveld. Liv had het een beetje moeilijk in de kou maar deed wel haar best, goed gedaan. Ook Pim heeft de smaak te pakken en hij haalde kort voor de streep nog een tegenstander in en sprintte naar de finish.

Lander, Rens en Stan hadden inmiddels het parkoers al verkend en liepen een verdienstelijke cross in een zeer sterk deelnemersveld. Amber mocht de dag afsluiten en deed dat met een 5e plaats. Allemaal goed gelopen in deze koude omstandigheden.

Nu is er een korte pauze in het cross circuit maar voor wie er geen genoeg kan krijgen, zijn er nog genoeg andere wedstrijdjes in de regio de komende weken.

We wensen iedereen prettige dagen toe en alvast een sportief 2023.