Maresiacross

De Maresiacross vinden wij trainers een van de mooiste crossen. Er zit alles in wat een cross een cross maakt (alleen geen blubber dit jaar). Maar je moet flink klimmen, dus ook weer dalen, veel mul zand, hei en bos.

De junioren waren op weekend en de animo van de pupillen was niet zo groot. Des te trotser zijn we op Jan, Marit en Pim. Want ze stonden er gewoon en keken hun ogen uit. Een pittig parcours maar als je de dauw ziet opkomen op de hei, nadat je uit het bos komt is het een prachtig plaatje. Het zonnetje deed zijn uiterste best. We hebben er ook wel eens met sneeuw gestaan.

Nadat we het rondje verkend hebben (samen met de opa van Marit en Jan, die er van onder de indruk was), stonden ze samen aan de start met nog 73 pupillen. Het is dus maar kijken wat er gebeurd. We hadden het parcours goed verkend. Dus er kon niets misgaan. Alle drie kwamen ze relaxt over de finish. Terecht trots, maar vooral blij met de lekkere pepernoten (en wie al eens ooit de Maresiacross heeft gelopen, als je ze daar hebt verdient zijn het de allerlekkerste).  Als je de Maresiacross kunt lopen kun je alle crossen lopen! We hadden het niet in de gaten, maar Jan bleek op het podium te staan. Gelukkig was hij nog aanwezig, voordat ze doorgingen op familiebezoek naar Amsterdam.  Daar stond hij verbaasd op nummer 2 als mini-pupil, dat beloofd nog wat voor de toekomst.  Marit werd 6e bij de B pupillen en Pim 19e bij de B pupillen en dat is ook gewoon fantastisch! Crossen moet je leren, maar dit zijn drie talenten.

Daarna was het de beurt aan Tom Schoeters ook Tom liep 1.2 km bij de VB en behaalde en 7e plek. Tom had al snel de uitslag bekeken en was met 7.32 een beetje tevreden! Nou Tom, meedoen is gewoon winnen!

Nikki van Gool ging van start bij de senioren en Nikki liep een prachtige tijd op de 6.8 km in 31.16.  Ze behaalde met dit resultaat Brons. Dus ook Nikki mocht op het podium. Ook onze Tom Michielsen deed mee al had hij last van een blessure en werd 14e bij de M35, 9.1 km in 47.31. Helaas moest Erwin uitstappen na twee rondjes met een dikke enkel, iets met een overstekende boomstronk. Volgende keer weer inlopen met de pupillen Erwin, die letten daarop 😉

De volgende cross is de Warandeloop, daar gaan we met 20 deelnemers naartoe! Dat begint er weer op te lijken. 4 december is onze eigen Enclavecross en dan staan er  al een 50 tal jeugdleden op de startlijst en nog niet iedereen heeft gereageerd, dus dat beloofd wat!

Helaas maar een paar foto’s deze keer! Jullie  liepen te hard!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *