Marieke 2e bij interland

Een superdag noemt ze het zelf! Marieke deed gisteren mee met haar 1e interland. Onze Nederlands Kampioene hoogspringen mocht nu de grens over naar Duitsland. Over de prestatie was ze niet helemaal tevreden. Maar Marieke werd 2e met 1.59 (de lat ging met 4 cm. Omhoog). Ze heeft daarmee de Duitsers verslagen. Een Nederlandse dame sprong dus hoger.

Foto’s en een uitgebreid verlag zullen vast nog volgen.

 

 Wij zijn trots op onze Atleet! Marieke gefeliciteerd.

Hieronder, Marieke haar eigen verhaal:

 

Vrijdag 2 September moesten we ons melden om 16.00 uur in Papendal/Arnhem voor het vertrek per bus richting Duitsland. Daar vond de wedstrijd plaats waar we met 15-jarige atleten uitgenodigd waren voor het Interland tegen Westfalen (gedeelte van Duitsland). De reis was in twee gedeeltes. Er was al meteen een goede sfeer in de bus. Om 19.00 uur kwamen we aan bij een Jeugdherberg in Duitsland waar we gingen overnachten. Als eerste kregen we een diner wat niet lekker was. Daarna werd ons in een wedstrijdoverleg verteld door de begeleiding en coaches van de KNAU waar we aan moesten denken en ons gedrag tijdens de wedstrijd. Aan het einde van het wedstrijdoverleg kregen we onze Nationale kleding die we tijdens de wedstrijd moesten dragen. Dat bestond uit een trainingsbroek en een trainingsjack voor het in -en uitlopen. Het wedstrijdsetje bestond uit een kort strak broekje met een topje van Nederland. Iedereen vond de kleding super gaaf! Want wie wil er nu niet in het Nederlandse, oranje tenue sporten? We moesten van onze coach op tijd gaan slapen om morgen fris aan de start te staan.

 Zaterdag ochtend ging de wekker om 07.00 uur en om 09.00 uur vertrokken we verder Duitsland in voor de wedstrijd. Mijn onderdeel, het hoogspringen, was één van de eerste onderdelen. Bij het hoogspringen waren 5 deelnemers waarvan er 2 Nederlanders waren. Uiteindelijk met een hoogte van 1.59m was ik niet helemaal tevreden maar was wel 2e! Er was 1 Nederlander voor me maar de Duitsers heb ik dus wel verslagen. De rest van de dag heb ik de andere nog aangemoedigd. Na alle onderdelen werden de punten geteld en kwam er een prijsuitreiking. Het was nog spannend maar uiteindelijk had Nederland wel gewonnen!! Na een ererondje over de baan vertrokken we moe maar voldaan weer terug naar Nederland. Het was een lange busreis van ongeveer 3.5 uur maar het was super gezellig!

Voor mij was het helemaal geslaagd en zal het nooit vergeten!!

Groetjes, Marieke Onze Trots

Reacties

 1. Gerard Wouters
  6 september 2010 om 08:41

  Hartstikke goed en leuk om dit de eerste keer mee te maken, maar ook een geweldige prestatie, schitterend!
  Van Harte Gefeliciteerd blijf zo enthousiast doorgaan!!!
  Groetjes,
  Gerard Wouters

 2. Bram en janneke Mengerink
  6 september 2010 om 14:48

  Wauw echt knap! gefeliciteerd van Bram en Janneke

 3. sandra
  8 september 2010 om 15:19

  Hoi Marieke,

  Hele goede prestatie en ik lees ook dat je het reuze naar je zin hebt gehad echt tegek. Dat beloofd wat voor de toekomst.
  Super gefeliciteerd!!

  Sandra

 4. greet en jolien
  12 september 2010 om 11:38

  Marieke,
  GEFELICITEERD!!!
  Wij zijn trots op jou! Doe zo verder.
  Groetjes, Jolien (A-pupil) en Greet Stuijk

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *