Medaille jagers.

Medaille jagers

Gloria Atletiek heeft weer aan naamsbekendheid gedaan
EVELIEN EN ANOUK OP MEDAILLE JACHT IN REUSEL

Afgelopen zaterdagmiddag hadden Evelien en Anouk nog een gaatje gevonden in hun drukke agenda om aan een wedstrijd bij onze vrienden van AVR’69 in Reusel deel te nemen. In de ochtend werden daar de spelletjes van de AU voor de pupillen afgewerkt, maar in de middag stond er een ECHTE atletiek wedstrijd op het programma voor C & D junioren. Het was even wennen om een wedstrijd te moeten lopen op een grasbaan, maar na de eerste 60 meter sprint hadden de twee dames het gevoel goed te pakken. Beide mochten ze door naar de halve finale. Bij het kogelstoten ging het ook al meteen super lekker. Met de eerste stoot van Evelien liet ze meteen zien wie ze was en bij welke vereniging ze zat, Gloria dus. Na 3 pogingen gingen ze beide door naar de finale. Evelien werd 1ste en Anouk behaalde de 5de plaats. Na kogel stond hoogspringen op het programma. Dit werd even heel druk. Want tijdens het hoogspringen moesten ze ook nog de halve finale sprint lopen (beide door naar de finale) en voor dat ze klaar waren met hoog, begon speer al weer. Uiteindelijk ging hoog redelijk goed, Evelien won en Anouk werd 2de. Na hoog snel door naar speer. Voor beide dames was het hun eerste wedstrijd waar ze het onderdeel speerwerpen uit probeerde. En al was het toch even wennen, ook hier ging het super goed. Beide behaalde een PR. Evelien stond in de finale en werd 4de, Anouk eindigde op een 8ste plaats. Of het allemaal nog niet druk genoeg was, tijdens de finale van het speerwerpen vond ook de finale van de 60 meter sprint plaats. Het sprinten op het gras hadden ze inmiddels al aardig onder de knie. Dit resulteerde in een 2de plaats voor Evelien en een 3de plaats voor Anouk. Hierna stond nog 1 onderdeel op het programma, de 600 meter. Anouk had zich hier uiteraard voor ingeschreven. De beide moeders en trainer Koen probeerde Evelien ook nog aan de start te krijgen, maar helaas. Plots speelde er een kleine blessure op. Inmiddels stond Anouk te wachten bij de start. Diegene die Anouk een beetje kennen, weten dat Anouk wat zenuwachtig kan zijn. Maar een echte wedstrijd heeft wat spanning nodig. De wedstrijd was ongeveer 150 meter onderweg toen, door het gedrang tussen de alteten, Anouk viel. Maar ze had een super instelling, ze stond op en ging in de achtervolging. Ze sprak haar aller laatste energie, wat ze nog had in haar lichaam had, aan en wist zo toch nog een 2de plek te behalen. Anouk, wat was dat super van jou, klasse gewoon. Toen de prijsuitreiking stond te beginnen, hoorde je hier en daar bij de toeschouwer de vraag: Gloria Atletiek uit Baarle-Nassau?!?!?!, die vereniging kende ze niet. Maar na de prijsuitreiking was dat plots anders. Maar liefst 6 maal werd omgeroepen Gloria Atletiek uit Baarle-Nassau. Man man, wat kan een trainer dan toch trots zijn op zijn atleten.
Op de terugweg was iedereen het er over eens, dit was echt een gezellige wedstrijd. Gloria bedankt AVR’69 dan ook voor de zeer fijne sfeer en zeker ook voor de jury. Wij zijn het bij onze eigen wedstrijden wel gewend, maar waar kom je en wedstrijd tegen waar de atleten belangrijker dan de regeltjes wat tijdstippen betreft zijn. Inderdaad, ook bij AVR’69 in Reusel zijn ze lekker menselijk. Anouk en Evelien gaan zeker nog eens terug komen en wie weet volgen er nog meer.
Het is nu weer even rustig met de wedstrijden, maar op 30 mei staan onze D junioren met een grote groep meisjes aan de start tijdens de competitie in Dongen. Weer een mooie gelegenheid om te laten zien wie wij zijn. Wij GLORIA ATLETIEK.