Nationale Indoorwedstrijd in Apeldoorn

Gloria aanwezig in sterk deelnemersveld

Sinds enige jaren, staat er in Apeldoorn een schitterende sporthal, het Omnisport.  Afgelopen zondag stond er de Nationale Pupillenwedstrijd op de atletiekkalender, voor sommige Gloria atleten een jaarlijkse traditie om zich te meten met de beste van Nederland.  Deze editie hadden Sanne, Femke, Michiel en Rens zich ingeschreven voor dit spektakel.

Sanne en Femke stonden vorig jaar voor de eerste keer op de deelnemerslijst, maar waren toen al overtuigd van hun deelname dit jaar.  Sanne scoorde een vette PR bij verspringen en ook kogelstoten leverde haar een PR op dus haar dag kon niet meer stuk. Femke liet de afgelopen indoorwedstrijden een stijgende lijn zien en met name haar onderdeel, kogel, gaf haar grote verwachtingen. Femke was zelf niet helemaal tevreden, maar een 12e plaats bij kogel mag je toch een zeer goede prestatie noemen en als je dan ook nog een PR bij sprint en verspringen scoort, mag je meer dan tevreden zijn.
Michiel had zijn doel gesteld, PR’s en het clubrecord bij sprint. Hij evenaarde zijn PR bij hoogspringen, zat net onder zijn PR bij kogel, maar behaalde wel een PR bij de 600 meter en sprint.  Helaas kwam hij net 0,01 te kort voor evenaring van het clubrecord.  Jammer, maar Michiel mag trots zijn op zijn inzet en prestaties. En dan Rens, de benjamin, wat een dag.  Eerst word je door je papa en mama ‘afgeleverd’ bij de begeleiders en ga je alleen naar de ruimte onder het stadion waar je je kan opwarmen op een tweede atletiekbaan.  Dat op zich is al een hele stap.  Maar Rens is een enthousiaste, fanatieke D-pupil en hij begon gelijk met een PR bij hoog, daarna stond de 600 meter op het programma.  Zwaar gehinderd door een vallende concurrent bij de start, begon hij aan zijn inhaalrace.  Zijn eindsprint was spectaculair en hij kwam nog net als 4e over de streep.  Een ongelofelijke race die in het geheugen gegrift zal blijven staan.  Verspringen ging van een leien dakje, hij verbeterde elke poging met precies 1 cm.  en scoorde uiteindelijk 2m46. Geweldig als de speaker je naam dan scandeert in zo’n groot stadion!  En dan de sprint, Rens kwam, zag en overwon.  Hoe klein hij ook is, hij pakte elke atleet in, zelfs het publiek was vol lof.  Helaas kwam hij slechts 10 luttele puntjes te kort voor een podiumplaats in het meerkampklassement, ondanks 3 podiumplaatsen op de individuele onderdelen.  Zeer jammer, maar Rens is een echte kampioen, en was zelf zeer tevreden.

Het was een lange, maar zeer boeiende dag en de atleten hebben genoten, en dat is uiteindelijk toch het belangrijkst!

IMG_4607

Uitslagen:

Jongens Pupil A2 – Meerkamp
# Naam 60m 600m Kogel Hoog Ptn
45 Michiel Gulickx 9,26 02:17,4 5,24 1,1 1730
Jongens Pupil D – Meerkamp
# Naam 40m 600m Hoog Ver Ptn
4 Rens Gulickx 7,79 02:32,1 0,8 2,46 1043
Meisjes Pupil A2 – Meerkamp
# Naam 60m 600m Kogel Ver Ptn
59 Femke Sprangers 10,36 02:29,8 6,67 3,33 1514
85 Sanne Sprangers 10,87 02:40,1 6,24 2,88 1261

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *