NK Indoor te Apeldoorn

 

Afgelopen weekend werd in het Omnisport in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen C/D junioren 2019 georganiseerd door de Atletiekunie.  4 Gloria atleten waren toegelaten tot dit evenement.

Zaterdag was Michiel de Gloria vertegenwoordiger bij de D-junioren.  Hij was gekwalificeerd voor 60 meter sprint en verspringen.  Met een goede afstand van 3m81 haalde hij de finale niet, maar nam wel het indoor clubrecord over van zijn broer. Ook de halve finale bij sprint was een maatje te groot, hij behaalde de 6e plaats in zijn serie met een tijd van 9.30, net boven zijn PR en zijn eigen clubrecord van vorig jaar.

Zondag was het eerst de beurt aan Mathijs, die gesteund door zijn persoonlijke supportersclub, een vette PR haalde bij verspringen en met een sprong van 4m86 ook gelijk het indoor clubrecord veiligstelde. Ondertussen was Timo bezig met zijn warming up voor hoogspringen, zijn favoriete onderdeel.  Helaas kon hij zijn PR niet evenaren en moest genoegen nemen met een hoogte van 1m45, toch goed gedaan. Mathijs liep ondertussen zijn 60 meter en werd net als Michiel 6e in zijn serie met een tijd van 8.19  Na lang wachten mocht dan eindelijk Martijn zijn opwarming beginnen, samen met Timo voor de 800 meter.  Timo startte in serie 1 en ging het gevecht aan met een concurrent uit Edam, en met succes.  Martijn mocht zich scharen tussen atleten met iets meer lengte, maar dat was geen probleem.  Hij kon zich goed handhaven in het peloton en liep naar een clubrecord in een tijd van 2.24,86  Om een indruk te geven, dat is ongeveer 20km/h

Na een lange dag kon de terugreis worden ingezet en kan Gloria weer terug kijken op een geslaagd weekend.

 

mathFoto’s Erwin

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *