Openingswedstrijd 8 april

In een heerlijk voorjaarszonnetje

Traditie getrouw organiseren we op Paaszaterdag onze openingswedstrijd, met onze Belgische vrienden en onze vrienden uit Rijen. Ze gaven ook met grote getale gehoor aan deze uitnodiging. Waardoor Gloria Atletiek een recordaantal deelnemers mocht verwelkomen op zaterdag 8 april! Dit koste wel even wat puzzelwerk om dit op onze atletiekbaan mogelijk te maken.  Er moest zelfs een definitief tijdschema ‘versie 2’ aan te pas komen.  Ook bleek de laatste dag dat de 2e hoogspringmat de winter niet overleefd had. Dus nog meer puzzelen. De jury app gaf ook  wat problemen. Maar gelukkig konden we ook rekenen op een record aantal juryleden en helpers, waardoor alles redelijk soepel verliep.

Doordat we gebruik maakten van Atletiek.nu, zien we na afloop ook de statistieken,

205 deelnemers 72 vrouwen en 133 mannen, atletiek blijkt dus meer en meer een mannensport te worden. Er waren 19 deelnemers van Spiridon, 88 deelnemers uit België (TUAC en Ac Merksplas) en 98 Gloria Atletiek leden! 

De kleuters werkten ’s morgens hun onderdelen af, gevolgd door de mini pupillen. De overige pupillen en junioren/senioren deden er wat langer over. Er sneuvelde clubrecords en Persoonlijke Records. Iedereen genoot van het zonnetje, al was de afsluiter (lange afstand) daardoor wat zwaarder. Maar gedragen door het publiek met aanmoedigen en applaus lukte het om deze dag sportief af te sluiten.  Wat dit soort wedstrijden leuk maakt zijn de reacties van de atleten. Heel het jaar train je. Op een wedstrijd komt alles samen, mag je laten zien wat je geleerd hebt en krijg je energie om nog meer te leren. De spreekwoordelijk lat wordt letterlijk en figuurlijk hoger gelegd.

Ook onze kantine maakte overuren, alles was op! Wat het opruimen alleen maar makkelijk maakt.  Met dank aan de heerlijke verse soep van Danielle van ’t Loopt in de soep! https://www.facebook.com/profile.php?id=100063701822551

Bedankt TUAC – Turnhoutse Atletiekclub, AV Spiridon en AC Merksplas voor jullie enthousiaste deelname! Bedankt juryleden, ouders en sponsors, met name onze vaste wedstrijdsponsor https://www.vkpfinancials.nl/ Wij kijken terug op een stralende en sportieve dag.  En uiteraard ook grote dank aan onze trainers!Foto’s: https://photos.app.goo.gl/pk4yYCVH5WKAqWys5

Uitslagen zijn te vinden op;
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/39056/

Voor de U18 en ouder telden de 3 beste prestaties:

Reacties

 1. Stig Verbeek
  18 maart 2023 om 13:49

  Aanwezig

 2. Jorn van der vloet
  18 maart 2023 om 15:21

  Doet graag mee

 3. Esmée van der vloet
  18 maart 2023 om 15:22

  Doet graag mee 8 april

 4. Benthe Dekkers
  27 maart 2023 om 15:36

  Doet graag mee

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *