Snertcross en Indoor

28277108_1615711138514156_8659230471048005114_nGloria had een druk weekend

Afgelopen weekend was een druk weekend.  Je zou haast vergeten rondom de festiviteiten van de opening van het nieuwe clubgebouw, dat er ook nog werd gesport.

De stralende ochtend begon met de enige echte snertcross, deze keer vonden de inschrijvingen en de after party plaats in de nieuwe kantine. Dat op zich maakte de snertcross al geslaagd.  Eerst mochten de kleuters aan de start verschijnen voor hun 390 meter.  Geweldig om te zien hoe zij het de voorloper moeilijk maakte en met een eindsprint naar de finish knalden.  De jeugd heeft de toekomst, ook bij Gloria Atletiek.  Daarna was het de beurt aan de ‘rest’ voor hun rondjes.  Je kon kiezen hoeveel rondjes je wilde lopen met een maximum van 6 (9km).  Ondanks het dunne windje maakte de zon veel goed.  Jong en oud hadden plezier en maakten van deze snertcross hun eigen race.  Gedurende de race had de organisatie nog een kleine uitdaging en moesten het parkoers nog verleggen vanwege paard -en boomrooi activiteiten in het bos.  Maar gelukkig kwam alles goed en kon iedereen aan de snert.

Ondertussen was de indoor in Waalwijk ook in volle gang waar Rens de clubkleuren verdedigde en met een 7e plaats naar huis kwam op deze klassieke meerkamp met de onderdelen kogel, hoog en sprint.  Michiel haalde ook een mooie prestatie bij sprint en hoog, kogel ging redelijk, maar dat is naar eigen zeggen niet zijn beste onderdeel.  Dit is anders voor Sanne en Femke, echter is de sprint voor hun een minder onderdeel. Zo hebben alle atleten toch een beetje hun eigen specialiteit.  Je best doen en hard werken is de basis en de resultaten en PR’s komen dan vanzelf. Ook Femke haalde een mooie top 10 klassering.  Net zoals Timo die een goede dag had en met name sprint net dat stapje extra kon laten zien.  Martijn deed na lange ‘indoor’ afwezigheid zelf weer mee.  Helaas pakte dit niet zo goed uit.  Met de 2e poging bij hoog, schoot het weer in zijn knie waardoor hij de rest van de onderdelen met de rem erop heeft afgewerkt.  Lastig wanneer atleten in de groei zijn en het lichaam even niet goed om kan met de explosiviteit van de atletiek onderdelen. Beterschap, Martijn.

Volgende week de laatste indoor in Rijen, daarna maken we ons op voor het baanseizoen buiten.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *