Superdag voor Gloria Atletiek

Zaterdag stond de tweede C/D competitiedag op het programma.  De 3 Gloria teams stonden te popelen om weer mee te doen samen met de collega’s van Spiridon. Vandaag met speciale gast, trainer Dennis. De weergoden waren ons goed gezind en stonden garant voor een mooie sportdag. De wedstrijd werd door DAK Drunen georganiseerd, op de baan van ACW te Waalwijk, vanwege renovatiewerkzaamheden in Drunen.

Michiel had in eerste instantie niet het beste gevoel en had al enkele weken last van zware benen.  Echter bleek deze ongerustheid onterecht, samen met Dario (Spiridon) werkte hij zijn onderdelen af en hoe, maar liefst 3 PR’s.  Vooral de 1000m en sprint waren indrukwekkend. In de serie sprint moest Michiel het opnemen tegen 5 Scorpio atleten die al snel zijn achterkant mochten bewonderen.  Waar Valerie en Meike al halverwege de dag hun laatste onderdeel afwerkte, werd het geduld van Imke op de proef gesteld.  Maar geen prestatie mocht daar bij deze drie toppers onder lijden. Femke J. had vooraf wat last van zenuwen, geen probleem, dat hoort er gewoon bij.  Maar des te meer respect als je dan laat zien hoe je met deze zenuwen omgaat. Sanne had ook een topdag en kogelde en speerde er op los, zo ook Femke S. die haar zinnen heeft gezet op diverse clubrecords.  Deze bleven echter uit, dus nog even door trainen en geduld, Femke. En ook Mirre was deze keer van de partij en zorgde samen met haar collega atleten voor de welverdiende PR’s.  Trainer Dennis kon zo de resultaten bewonderen van het harde werk van ‘zijn’  junioren.

De nog grotere klappers werden vooral bij de jongens C gemaakt.  Mathijs had een topdag en behaalde het clubrecord bij horden.  De trainingen van Tom wierpen gelijk hun vruchten af. Ook zorgde hij voor het spektakel bij de estafette.  Timo was helaas geblesseerd maar lange afstandsloper Vic, zorgde voor de broodnodige vervanging.  Bij de eerste serie verliep een wissel niet goed waardoor de herkansing voor de geweldige prestatie moest zorgen.  Vic als starter, liet zien dat hij toch een sprinter in zich heeft en gaf het stokje door aan Arne, waarna vervolgens Martijn het stokje doorgaf aan Mathijs, die letterlijk over de andere ploegen heen denderde en de seriewinst in de wacht sleepte.  Een groot compliment aan dit team, met name hoe ze voor elkaar en met elkaar deze estafette hebben opgepakt. Het estafette clubrecord zat er niet in, maar er zijn nog twee wedstrijden om deze uiteindelijk te pakken. Ondanks de blessure kon Timo nog wel deelnemen aan kogel en haalde hier 8m82, maar hij was vooral aanwezig als supporter wat ook een compliment verdient. Martijn kon later die dag zijn eigen clubrecord op de 800 meter nogmaals verbeteren met 0,25s en liet zien dat hij met de beste lopers mee kon in de competitie.

De dag was zeer goed verlopen en iedereen kon tevreden naar huis.  Een extra bedankje voor Korin en Veronieke voor de helpende jury handjes, en uiteraard de overige ouders voor het vervoer en support.

Volgende week de Open Brabantse kampioenschappen te Gemert, een tweedaagse (kampeer) wedstrijd.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25544/231/

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/HobeYRRaZWAHczGw6

 

IMG_2421IMG_2432

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *