Superweekend voor Gloria Atletiek (deel 2)


Gorinchem, Kapellekensloop, Dongen en Xtrails Vaals

Afgelopen weekend was wederom een druk weekend voor de Gloria atleten. Diverse wedstrijden en evenementen stonden op het programma.

Competitie in Gorinchem
Zaterdag stond de laatste regionale competitiedag op het programma, dit keer was Typhoon de gastheer.  Een mooie atletiekbaan met enkele molens in het decor.  Wel een beetje moeilijk te vinden, maar na een zoektochtje in Gorinchem, was trainer Koen uiteindelijk op tijd. Martijn mocht als eerste aan de bak met kogelstoten.  Hierna was het de beurt aan het estafette team van de combi Gloria/Spiridon.  Een beetje onwennig, maar Jelmer en Timo gingen goed samen met hun collega’s van Rijen. De 1000 meter van Timo viel wat tegen, maar dat maakte hij met hoog springen meer dan goed.  Een laatste aanwijzing van Erwin, die stond te jureren bij de andere mat, kon via Jelmer als boodschapper worden overgebracht.  Timo sprong een dikke PR van 1m40   Jelmer had de dag van zijn leven en kon maar liefst 3 keer sprinten, de estafette (4×80), 80m en 80m horden.  Jelmer ging als een speer en haalde 2 PR’s binnen, een topdag.  Martijn ging ondertussen lekker door met speer en discus, een aangepast programma vanwege een hardnekkige blessure, maar toch een PR voor discus.
Het combinatie team Gloria/Spiridon behaalde uiteindelijk een 4e plaats in de competitie en landelijk een 46e plaats!
Nikki, Evelien, Emelie, Gitte en Gitte waren present bij de meisjes C-junioren.  Gitte W. kwam, zag en overwon.  Een knappe estafette samen met Evelien, Gitte F. en Emelie, daarna 1m40 bij hoog en tot slot een nieuw clubrecord bij de 300m horden in een tijd van 53,46  Ook Evelien liep de 300m horden en kogelde er lekker op los 10m70  Gitte F. had een goede dag met een sprong van 3m80 en en sprint in een tijd van 11,95  Nikki was uiteraard weer present bij haar favoriete onderdeel speer en stond naast kogel, ook op de startlijst voor de 800m  Emelie had ook een sprintdag, naast de estafette liep zij de 80m sprint en het verspringen ging haar goed af, ondanks de temperatuur die gedurende dag steeds hoger werd.  De Gloria MJC zijn uiteindelijk op de 5e plaats geëindigd en landelijk behaalden zij de 85e plaats, iets om trots op te zijn.  Naderhand was er nog een stop ingelast bij de grote M en werd er onder het genot van de muziek van Pussy Lounge in Breda een frietje en een ijsje gegeten.
Gloria heeft ook dit jaar weer laten zien, waar een kleine club groot in kan zijn, op naar volgend jaar.

Foto’s:  toeFoto’s

Minderhout en Dongen
In Minderhout werd de 25e Kapellekensloop georganiseerd en deze staat traditioneel op de kalender bij vele Gloria lopers, zo ook dit jaar weer.  Bij de jeugd was het deelnemers aantal massaal te noemen, waardoor er niet meer kon worden gesproken van een ‘normale’ MILA wedstrijd, maar de snoepzak maakt veel goed.  Verder stonden er diverse afstanden op het programma, waarna de de aardbeien verdiend mee naar huis mochten worden genomen.  (uitslagen op de website van de KWB-Minderhout)
In Dongen vond tegelijkertijd ‘Dwars door Dongen’ plaats waar Gloria ook aanwezig was. (uitslagen op uitslagen.nl)

Vaals
Ook in het ‘verre’ Limburg, vlakbij het 3 landenpunt, is Gloria gespot.  Terwijl Tom druk was met het in goede banen leiden van deze uniek trail, liepen hij zelf en Linda ook nog een trailrondje.

Mochten er nog meer uitslagen niet vermeld staan, graag even een reactie.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *