Tropische wedstrijd bij Spiridon in Rijen met een regen van PR’s

Tropische wedstrijd bij Spiridon in Rijen met een regen van PR’s (persoonlijk records)

Afgelopen zaterdag waren we te gast bij Spiridon in Rijen. We weten dat we daar altijd warm onthaald worden, maar deze keer was het wel heel warm.

Het leek onze pupillen niet te deren. Ze waren goed voorbereid, glommen van het insmeren. Bevroren water in overvloed en petjes bij de hand.

Brim  & Lander onze jongste telgen begonnen vol frisse moed met hoogspringen. Lander maakte bij zijn eerste sprong al een flinke smakker en hij was al niet lekker en hij had eigenlijk al niet zoveel zin. Maar goed een peptalk van de trainer doet soms wonderen. Gelukkig is hij niet flauw en ondanks zijn geschaafde schouder ging hij gewoon door. Sprint en Hoog leverde Lander een PR.

Brim is nog niet zo bedreven in het doen van wedstrijden, vond het vooral ook een beetje spannend. Maar 4 PR’s is meer dan een mooi resultaat. Daar kun je weer verder mee. Iedere keer gaat de lat een beetje hoger  Brim.

Rens behaalde bij Kogel een PR en bij de 600 meter. Tijdens de snikhete 600 meter gaf hij alles wat hij had. Zoveel dat hij er gewoon bij neerviel. Gelukkig net over de finish, waardoor het hem toch een PR opleverde 2.15.27 min.

Ook Amber deed weer waar ze goed in was. Ze bleek weer het snelste meisje zelfs met een PR. Ook bij Hoog haalde ze haar PR. Ze ging uiteindelijk met zilver naar Weelde.  Amber lijkt wat puntjes te verliezen bij de werpnummers. Dus dat wordt spinazie eten voor de volgende wedstrijd.

Freke was de enige 1e jaars a pupil van Gloria. Ze kwam, zag en overwon. Bij alle onderdelen werd ze 1e in haar categorie en dan ga je gewoon met Goud naar Chaam.  Knap, want Freke heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring. Tijden de junioren competitie, waar iedereen nog twee jaar ouder is dan Freke had ze ook al laten zien dat ze heel goed is in atletiek. Daar liep ze de 60 meter nog sneller dan in Rijen. Maar Freke gaat ons nog verbazen de komende wedstrijden.

Ziva, Femke en Meike waren onze 2e jaars A pupillen. Meike had ’s morgens nog snel viool examen gedaan voordat ze naar Rijen ging. Gelukkig was dat ook goed gegaan. Ziva behaalde op alle vier de onderdelen een PR. Meike is vooral een snelle loopster en deed het goed bij ver en 1000 meter. Meike is nog niet echt bezig met het feit dat het een wedstrijd is. Maar dat komt vanzelf. Ze vindt atletiek al fantastisch om te doen en het gaat ook steeds beter. Femke heeft ook al wat wedstrijden op haar naam staan. Alleen met balwerpen behaalde Femke geen PR, alle andere onderdelen gingen meer dan goed.

Rond 13.00 uur konden onze pupillen weer naar huis om verkoeling op te zoeken, plaatsmakend voor de junioren.  Martijn, Timo en Michiel, ’s morgens nog jurylid tijdens de pupillenmeerkamp, daarna namen ze deel aan diverse onderdelen.  Timo evenaarde zijn PR bij hoog, Michiel presteerde zeer stabiel bij ver, sprint en de 600 meter.  Martijn deed alleen mee met speer, omdat hij nog niet helemaal hersteld is van zijn enkel blessure.  Dewi kwam voor de 80 meter en was zeer tevreden over haar tijd (PR), dan gelijk ook maar de 800 meter, is maar 1 nulletje meer, toch ?  Valerie ontbrak ook niet op de deelnemerslijst, gelukkig maar, anders kon de wedstrijd niet doorgaan.  Valerie had een topdag en vooral bij hoog, een dikke vette PR.  Haar broer Jelmer, doorgaans te vinden op het voetbalveld, doet soms een atletiekwedstrijd mee, gewoon omdat hij dat leuk vind.  Sprint en ver zijn zijn favoriete onderdelen, 3e plaats bij sprint en ver weer over de 4 meter.  Ook kogelde hij over de 5 meter.  Deze keer had Gloria zelfs een master aan de start staan.  Erwin deed mee aan de 100 meter, 400 meter en verspringen.  Zowel de 100 meter en ver was naar verwachting, de 400 meter wat onwennig.  Hij liep als laatste de 2e bocht in, maar zijn versnelling 200 meter voor de finish maakte enorm veel goed en passeerde hij nagenoeg elke tegenstander, kwam net enkele 100sten tekort voor de overwinning in zijn serie. In de wandelgangen werd er gesproken van een clubrecord ?

Kortom, ook een succesvolle middag met 5 podiumplaatsen en veel PR’s.

Een dankjewel voor de ouders die hebben meegeholpen en Spiridon voor de organisatie, tot volgend jaar.

 Foto’s ErIMG_8889win

Uitslagen

 

 

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *