Uitslag en foto’s Openingswedstrijd

Klik hier om de uitslagen te bekijken van onze openingswedstrijd

Openingswedstrijd onder een stralend zonnetje

Eind maart organiseert Gloria Atletiek traditiegetrouw de openingswedstrijd van het nieuwe baanseizoen. Atleten van ATAC (Turnhout), AC Merksplas en DJA uit Zundert stonden samen met de thuisatleten op de deelnemerslijst. Alle categorieën waren goed bezet en het werd een gezellige en sportieve dag. Gelukkig hadden we veel helpende handen om het strakke tijdschema in goede banen te leiden, en soms komt de hulp uit een onverwachte hoek. Dank je wel aan onze trainers die er weer waren voor hun atleten. Dank je wel juryleden, dank je wel ouders op wie we weer een beroep mochten doen.

Als eerste mochten de loopgroepleden een prestatie neerzetten op de 3km en/of de 5km waarna al snel het eerste startschot voor de sprint klonk bij de junioren, senioren en masters. Ondertussen werd de lat hoog gelegd bij de pupillen en junioren D. En de eerste PR ’s werden gescoord, altijd mooi om te zien hoe blij een atleet kan zijn met een nieuw persoonlijk record. Soms zijn er ook blessures, dat hoort er helaas ook bij, maar een troostend woordje of een knuffel doet dan ook weer wonderen. Het discuswerpen was nog wat onwennig bij de junioren, maar al snel vlogen de vliegende schotels het veld in. Ook het technisch onderdeel speerwerpen was voor een enkele nieuwkomer een hele uitdaging. Rond het middaguur begonnen de kleuters en mini’s aan hun meerkamp. Ondanks de leeftijd gaan zij er vol voor en zij waren de enige atleten die hordelopen op het programma hadden staan. Echte toppers!

Als laatste onderdeel stonden de looponderdelen op het programma bij elke categorie. De ruim 200 atleten maakten er een waar spektakel van voor het toekijkende publiek dat in grote getallen aanwezig was. En uiteindelijk als alle punten zijn geteld, dan volgt natuurlijk de prijsuitreiking. Een speciale deze keer, namelijk de eerste met het nieuwe clubgebouw als decor. Iedereen heeft ons vernieuwde accommodatie mogen aanschouwen en er werd menigeen compliment uitgedeeld. Ook was er nog de prijsuitreiking voor de crossers van Gloria van het afgelopen seizoen. Amber mocht de wisselbeker weer mee naar huis nemen en alle andere crossers kregen een medaille als aandenken.

Net na het opruimen viel de regen er met bakken uit, gelukkig hadden we daar geen last meer van. Een pluim voor de organisatie en nogmaals een dankjewel voor de helpende handen. De basis voor een nieuw seizoen is gelegd.

Tot volgend jaar !

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/EoaqDHl8AD3RALrI3

 

IMG_8400

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *