Uitslag + foto’s openingswedstrijd

Zon, paaseieren en sportieve prestaties.. Een geslaagde dag!

Traditioneel hield Gloria Atletiek haar jaarlijkse openingswedstrijd op Paaszaterdag! En zoals ieder jaar, nodigen we dan wat gasten uit! Dit jaar bleek de animo voor onze openingswedstrijd wel erg groot. ATAC (Turnhout) kwam met ruim 40 atleten, AC Merksplas met 25 atleten, DJA (Zundert)met 21. Daarnaast kregen we nog een verzoekje van een atleet uit Mol en Geel . En dan praten we nog niet eens over onze eigen atleten.

Ook onze eigen Atletiek op maat groep, kreeg gezelschap van wat Atletiek op maat atleten uit Dongen. Deze bijzonder atleten werkten op hun eigen tempo met hun eigen trainers hun wedstrijd af. Mooi om te zien, dat atletiek voor iedereen leuk kan zijn. En dat je ondanks een beperking gewoon mee kunt doen. Genieten van dat wat je wel kan. En als dan blijkt dat je ook nog een podiumplaats hebt verdiend, komen de vreugde tranen soms spontaan boven. Ook dat mag gewoon! Atletiek met een lach en een traan.

Het was dus druk op het atletiekveld afgelopen zaterdag. Maar het was genieten, genieten van een sportieve en gezellige, zonnige dag! De trainers, juryleden en helpende ouders. Hadden er een flink tempo in (het leken ook wel atleten). Ze werkten zo gestructureerd dat we precies om 16.30 uur aan de prijsuitreiking konden beginnen.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking moest de wisselbeker van de Cross nog uitgereikt worden. voor het tweede jaar op een rij ging deze wisselbeker naar Imke. Bij de volwassen was er een gedeelde 1e plaats. Onze voorzitter Frans en Erwin Gulickx zullen de wisselbeker op toerbeurt op hun nachtkastje mogen zetten.

Helaas sneuvelde er dit jaar maar één clubrecord. Tom Michielsen verbrak zijn eigen clubrecord van 4 jaar geleden op de 1 EM met 11 seconde. Tom liep deze keer 4.37. Waarschijnlijk had hij deze goede tijd ook te danken aan de Atleet van DJA die hem net iets te snel af was en daardoor waarschijnlijk een goed (Paas)HAAS.

Heel veel atleten behaalde mooi PR’s (Persoonlijke Records). Dat is iets dat de trainers ook proberen aan hun atleten mee te geven. Kijk niet te veel naar wat een ander kan. Maar kijk of voor jezelf de lat weer omhoog is gegaan. Hou voor jezelf bij, wat je deze keer hebt gedaan. Weet hoe ver je kan gooien, werpen, springen en hoe snel je bent. En probeer iedere keer een beetje beter te worden. Dan wordt het ook leuker om te trainen omdat je resultaat ziet (en kan meten).
Ondanks dat er een 175 atleten meededen aan deze wedstrijddag. Liep alles voorspoedig en gestaag. De EHBO’er had geen werk. De omroeper was misschien soms wat te enthousiast in de oren van de buurtbewoners. Maar gelukkig zijn atletiekwedstrijden geen wekelijkse kost. En was ruim voor de zon weer onder ging de rust weer wedergekeerd op het atletiekveld.

Gloria Atletiek heeft weer laten zien dat het kan organiseren. Veel blije gezichten verlieten soms toch nog een beetje verbrand van het zonnetje tegen 17.00 uur het atletiekveld om weer huiswaarts te keren.

Dank je wel aan onze trainers die er weer waren voor hun atleten. Dank je wel juryleden, dank je wel ouders op wie weer een beroep mochten doen.
De volgende baanwedstrijd bij Gloria Atletiek is op zaterdag 14 mei a.s. Dit zal een atletiekwedstrijd oude stijl worden zoals dat tegenwoordig heet bij de AtletiekUnie. De verenigingen in Regio 13 zullen hiervoor worden uitgenodigd. Maar er zal een maximum aan atleten mee mogen en kunnen doen. Dus pupillen die nu al weten dat ze mee willen doen, laat het weten aan het wedstrijdsecretariaat.

Dja Zundert heeft ons uitgenodigd op hun wedstrijd (ook oude stijl) op zaterdag 16 april dit kan via www.atletiek.nu of je laat Claudi dat even doen ! Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijd in Zundert

Klik hier voor de uitslagen van onze openingswedstrijd 2016.

Klik hier om foto’s te bekijken van deze zonnige dag.

Reacties

  1. may dufraing
    27 maart 2016 om 18:16

    aan alle die mee deden gefeliciteerd

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *