TRY-OUT-TRIATHLON

_DSC0211 _DSC0311 _DSC0345 _DSC0322fiets_DSC0183

Zaterdag 23 juni was het zover, de 1e Try-out Triathlon met maar liefst 50 deelnemers! Om 14.00 uur  was iedereen aanwezig, de spanning was van ieders gezicht te lezen. Iedereen werd voorzien van een nummer op de bovenkant van de hand  en kreeg een goodiebag gesponsord door  Sporthotel Bruurs en Decathlon Turnhout.  De fietsen werden gesponsord door Thomas Adams fietsverhuur.  Nadat de fietsen waren ingesteld op de juiste hoogte werd gezamenlijk de fiets route verkend. Iedereen zorgde ervoor dat ze om 14.30 uur weer terug waren voor de briefing die door Igor tot in de puntjes was uitgewerkt.

Na de briefing gingen we naar het Sporthotel om aan het eerste onderdeel te beginnen.  Hier gaf Gloria’s icoon, Jan Blom het startsein van de eerste Try-out Triathlon.  Voor de 1/8 moest er 500 meter ( 20 baantjes) en 1/16 moest er 250 meter (10 baantjes) gezwommen worden. Nikki, Rory, Marco en Sandra telde de baantjes  van de triatleten. Sommige atleten deden  het boven verwachting goed, de een met schoolslag en de ander moeiteloos de borstcrawl  of een combinatie ervan.  Arenda nam hier het voortouw, 500 meter in 9 minuten. Ook onze Petra zwom haar 500 meter binnen de 15 minuten, terwijl zij nog niet zo lang geleden haar zwemdiploma heeft gehaald. Tijdens de wissel gaven de atleten hun nummers door aan Linda die de tussentijdse meting deed.  Hierna sprongen sommige meteen op de fiets en kleedde andere zich eerst om. Gemiddeld deden alle deelnemers dit binnen 5 minuten, keurig bijgehouden door Ad en Gerard.

Na het zwemmen moest er worden gefietst,  1/8 , 20 km (2 rondes) en  1/16, 10 km (1 ronde). De atleten dienden de pijlen te volgen zodat voor iedereen de mtb-route duidelijk was. Het parkoers was deels verhard maar veelal onverharde paden met soms zelfs mul zand. Ondanks de goede bewegwijzering  moet je er natuurlijk geen pijl missen anders kom je misschien wel uit bij de Plus in Alphen. Tijdens het fietsen was Marloes onze pechvogel , haar fiets begaf het helaas tijdens het fietsen.

Aangekomen bij Gloria had iedereen een eigen vak waar hij of zij hun fiets konden neerleggen om aan het laatste onderdeel  te beginnen, het lopen. Hier kon er eventueel ook van schoenen gewisseld worden en werd er gestart voor de  1/8 , 5 km (12 ½  rondes)  en de 1/16,  2 ½  km ( 6 ½  ronde).  Lucia was bij de 1/16e super snel terug en  begon als eerste aan de  2,5  km. Frans noteerde bij het looponderdeel de tijden en  de ronde tellers, Miranda, Bianca, Nikki, Rory en Linda stonden ook klaar. Dit bleek niet zo’n makkelijke klus. Want de vermoeidheid speelde mee en de triatleten moesten hun nummer doorgeven aan de teller.

Aan de finish stond Jan samen met Tineke voor de belangrijkste taak het noteren van de eindtijd.  Vanzelfsprekend kwam onze Tom als eerste over de finish met een eindtijd van 1:07:17 bij de 1/8 en bij 1/16 Lucia met een tijd van 46:39.

Helaas hadden we hier ook een aantal pechvogels die uitgevallen waren ivm kramp en verstuiking.

KLIK hier om naar de fotopagina te gaan.

Wij willen alle vrijwilligers, onze steun en toe verlaat Catrien , Adams fietsverhuur , Sporthotel Bruurs &  Decathlon Turnhout bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement. We kunnen terug kijken op een geslaagde try-out die zeker smaakt naar een vervolg.

Sandra, John , Igor , Erwin en Tom

Hierbij een overzicht van de totaaltijden;

Uitslag Triathlon

Klik hier om een overzicht te krijgen van de tussentijden van de 1/8. Let op; Dit zijn afgeronde tijden!
Klik hier om een overzicht te krijgen van de tussentijden van de 1/16. Let op; Dit zijn afgeronde tijden!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *