Stratenloop “Van Oers t’ Bels Lijntje” + FOTO’S

“VAN OERS BELS LIJNTJE” STRATENLOOP.
DOOR EN ROND EEN VOCHTIG BAARLE

Ja da’s altijd jammer, staan de deelnemers, de helpers en de complete organisatie klaar om er ook in 2015 weer een prachtig evenement van te maken, gooit het regenachtige weer toch wat roet in het eten. Ofschoon het evenement beslist geslaagd is, werkt zoiets altijd beter als e.e.a. onder een stralende zomerzon kan verlopen.
Maar niet getreurd, ondanks het wel min of meer wegblijven van het publiek lieten de startende lopers aan de “Van Oers Bels Lijntje” stratenloop het er niet bij zitten. In grote getale stonden de wedstrijdlopers, prestatielopers, junioren en pupillen weer gretig voor de start streep.
Het parcours, wat liep door het centrum en buitengebied van Baarle was, ondanks het motterige weer, goed te lopen. Op een na bleef iedereen na haar/zijn start op de been in de wat gladde bochten. Deelnemers aan zo’n evenement bereiden zich altijd uitstekend voor wat te merken was ook. Wat een strijd werd er geleverd en wat een uitstekende tijden werden er gelopen.
Vanaf de jongste categorie, de kleuters, ging het gas er volop op. Een en ander ging vaak zo hard, waardoor de bezemfietser het bijna niet kon bijhouden. Het verplaatsen van de stratenloop vanaf de rand van het dorp naar het centrum is een goede beslissing geweest, ondanks dat het publiek het ,vanwege eerder vermelde oorzaak, lichtelijk liet afweten.

Wat in 2014 nog min of meer een experiment was, de scholenloop (om de scholencup) en de bedrijvenloop, was afgelopen zaterdag al een meer volwassen onderdeel binnen het startveld, de scholen uit Baarle en omgeving waren goed vertegenwoordigd met hun teams, en vanuit de, meestal Baarlese, bedrijven stonden er 13 ploegen aan de start, al deze hardlopers streden voor de scholen-cup of de bedrijven cup.
Alle deelnemers liepen met een startnummer voorzien van een chip, zodat het handmatig noteren van gelopen tijden inmiddels geschiedenis is.

Al dagen voor de wedstrijddag wordt er ingeschreven via de Gloria-website maar het is altijd weer de vraag wie er op de wedstrijddag nog komen inschrijven, zit daar misschien nog een topper(of meer) tussen ?
En ja hoor, ook dit jaar stonden weer veel subtop atleten aan de start voorafgegaan door een paar echte toppers. Wat te denken van Kim Dillen uit de nationale selectie, zij was heer en meester of (dame en meesteres) op de dames 10 kilometer, en legde deze afstand af in een prachtig baanrecord van 34:38, slechts 2:24 minder dan de snelste heer, Lauran Beijens van TTR uit Tilburg. Maar als je je oren te luisteren legde liepen er veel deelnemers een P.R. of verbeterde de tijd uit 2014, en dat is dan weer het voordeel van de weersomstandigheden, lekker veel zuurstof in de lucht.

SCHOLIERENLOOP OM DE SCHOLENCUP
Deelnemende scholen aan dit onderdeel waren: De Willibrordusschool, De Akkerwinde, De Vlinder ,De Regenboog en de Driesprong. Iedere school zou de cup kunnen winnen. Het resultaat, maar ook de verhouding tussen deelnemers en het totaal aantal leerlingen op de betreffende school telde uiteindelijk mee voor het klassement. De uitslag van deze wedstrijd was uiteindelijk:
1: De Regenboog
2: De Akkerwinde
3: De Vlinder

BEDRIJVENLOOP
Deelnemende bedrijven aan de Bels Lijntje bedrijvenloop waren: Drukkerij de Jong (5 ploegen), Jumbo De Bresser (2 ploegen), Van Oers accountants en advies (2 ploegen), Parels van Breda, Avans Hogeschool, Gezondheidscentrum Baarle, Decathlon Turnhout. De bedrijven zetten uiteraard hun beste sportende personeelsleden in, waardoor er ook onderling strijd geleverd werd. Decathlon uit Turnhout won uiteindelijk het klassement.

SPONSORS
Geen evenement zonder sponsors, ook voor, tijdens en na de stratenloop lieten een aantal zich van hun beste kant zien, we willen deze sympathisanten uiteraard hier vermelden en bedanken.
Hoofdsponsor: Van Oers Accountants en advies, Restaurant Den Engel, Jeroen Koks bouwbedrijf, Artinez bloemen en decoratie, Kees Jacobs Transport, Vershoekske groeten en fruit, Jumbo de Bresser, Jeugdwerk Baarle, Horta o.a. tuinmaterialen, Luc de Jong vervoer dranghekken. Baarles Specialiteiten Huis, van Kaam en Peeters advies, vd Sluis Mode, Bruna, Rabobank de Zuidelijke Baronie, Leo van Tilburg constructie, Eddy Versmissen timmerbedrijf, S.P.J. , Mardenkro, ’t Singeltje, Brussels Hof, Drukkerij de Jong, Wilki, De Lantaern, Royal Lounge bar.

UITSLAGEN
Hieronder volgen de uitslagen van alleen de eerste drie finishers per categorie en afstand.
De volledige uitslag is te bekijken op www.uitslagen.nl

Op www.uitslagen.nl vindt u de uitslagen van vandaag!

Uitslag bedrijvenloop

 

FOTO’S

Klik hier voor de foto’s van de jeugd

Klik hier voor de foto’s van de volwassenen

 

IMG-20150912-WA0011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Decathlon Turnhout

Start van een van de jeugdgroepen, foto @satelaStart volwassenen, foto @satela

 

 

 

 

 

 

Start jeugd en volwassenen

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *