Valencia

Op zondag 23 oktober heeft een groep van 8 personen (de meesten lid van Gloria Atletiek) de uitdaging aangegaan en de halve marathon van Valencia gelopen.

Na maandenlang intensief getraind te hebben reisde op vrijdag 21 oktober de club, 13 personen in het totaal, in kleinere groepjes af naar Valencia. Diverse partners en kinderen (de allergrootste fans!) waren ook van de partij. De groep verbleef in hotel El Coso, direct gelegen aan het strand.

Dat de lopers ook goed kunnen fietsen bleek op zaterdagmorgen toen de groep onder begeleiding van een gids (Baja Bikes) de stad ging verkennen. ’s Middags was het tijd voor het serieuze werk: de startnummers ophalen. T-shirts werden gepast, de namen op de deelnemerswand werden gecontroleerd (Ton met of zonder puntjes…), de laatste benodigde spullen werden gekocht en natuurlijk werden er genoeg groepsfoto’s gemaakt en geappt naar het thuisfront. ’s Avonds aan de pasta en op tijd naar bed!

Zondag 23 oktober ging de wekker vroeg aangezien de start om 8.55 uur was. Tijdens het ontbijt werd nog een laatste persoonlijke update gegeven hoe goed (of slecht!) men geslapen had en daarna ging de groep, te voet, naar de start. Ruim 20.000 deelnemers uit vele landen namen deel aan deze halve marathon. Natuurlijk werd het een zware wedstrijd aangezien de temperatuur al snel ruim boven de 20 graden steeg. Toch kon er genoten worden, ook aangezien de fans regelmatig opdoken. Zij verplaatsten zich met de fiets, metro, te voet zo snel het kon. Het parcours liep dwars door de schitterend mooie stad en naarmate de finishlijn in zicht kwam werd het voor een aantal Glorianen meer afzien. De hele club heeft het gered om binnen 2,5 uur te finishen. Het bleek maar eens te meer dat de intensieve trainingen, het bikkelen en het doorzettingsvermogen deze groep goed afgaat. Gezelligheid is erg belangrijk, maar op het moment suprême werd er ook deze keer serieus gewerkt. Diepe buiging voor Kees, Ton, Neeltje, Margriet, Jorinda, Paula, Marleen en Lidy!

Na het ophalen van de medailles kon het feesten beginnen. De sportieve, trotse lopers hadden nog een paar dagen de tijd om samen met de groep te genieten van het strand en de stad. De Glorianen hebben het nuttige met het aangename zeker verenigd in Valencia, want inderdaad: lopen bij Gloria is leuk!!!

Dank aan iedereen die, op wat voor manier dan ook, heeft geholpen aan de voorbereiding en de uitvoering van deze sportieve prestatie en reis. Speciale dank aan Reizen Van Meer uit Baarle-Nassau!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *