Van Dongen naar Chaam

Gloria Atletiek in actie

Het was wederom een druk weekend voor onze atleten. Zaterdag werd eerst een pupillenwedstrijd afgewerkt bij Atledo in Dongen en later op de dag de jubileumeditie van de Chaamloop. Atledo zorgt traditiegetrouw voor ludieke acties tijdens de pupillenwedstrijd.  Alternatieve hoogtes bij Hoog springen, een 150 meter sprint en deze keer als extra, lolly’s, veel lolly’s.

Dongen
Amber was ook weer van de partij, nog steeds een beetje onwennig maar bij elke wedstrijd doe je ervaring op, zo ook Amber. Met maar liefst 3 persoonlijke records, is de stijgende lijn duidelijk zichtbaar.  Ook Michiel, ons sprintkanon, deed goede zaken met hoogspringen en eindigde op een mooie 8e plaats in de meerkamp. Femke had met de Chaamloop (thuiswedstrijd) een dubbel schema die dag. Zonder haar zus Sanne, werkte ze een zeer degelijke meerkamp af wat haar een 3e plaats opleverde. Voor Stefan was het weer een tijdje geleden dat hij aan een wedstrijd deelnam. Stefan is altijd kritisch op zijn eigen prestaties, zo ook deze keer.  Maar met 3 PR’s mag je toch van een succes spreken.  Rens had een topdag en behaalde een 3e plaats bij de meerkamp en een 4e plaats op de 150 meter. Zijn persoonlijk record bij balwerpen zorgde voor de 3e plaats, maar met name zijn verspringen was magnifiek te noemen.  Hij nadert met deze prestatie het clubrecord van zijn broer Martijn.
Na een uurtje of 3 werden de prijzen uitgereikt en kon iedereen met een tevreden gevoel naar huis.

Chaam
De weergoden waren de organisatoren en deelnemers van de 30e Chaamloop goedgezind en zo werd de basis gelegd voor een succesvolle editie van deze jubileumeditie, dit keer met een halve marathon.  De jeugd mocht de spits afbijten en Rens deed dat met verve, een 4e plaats in een tijd van 4m15 op de 1000 meter.  De vorm van Dongen had hij meegenomen naar Chaam.  Voor Femke, Sanne en Menno een thuiswedstrijd, kortom, extra je best doen.  En dat deden ze ook, Sanne en Menno haalden alles uit de kast en Femke hield de uiteindelijke winnares lang in het vizier.  Ook Femke had nog genoeg over na Dongen, om in Chaam te schitteren op het podium. Michiel had toch wat last van vermoeidheid en moest helaas hieraan toegeven tijdens zijn 1500 meter.  Volgende keer beter.
Hierna stond de 5km en halve marathon op het programma. Pieter, Nikki en Paula hadden hun wedstrijdtenue aangetrokken om de 5km te lopen.  Voor Nikki een thuiswedstrijd en dan geef je net dat kleine beetje extra.
Luc, Lidy en Erwin liepen de halve.  Voor Luc en Lidy met de marathon van Rotterdam en de Roparun in hun benen, gesneden koek.  Voor Erwin een uitstapje naar een langere afstand. Eddy had zich ingeschreven voor de 10km en liep naar een verdienstelijke 2e plaats.

Voor uitslagen verwijzen wij naar uitslagen

IMG_5589Foto’s

 

Reacties

  1. Claudi
    2 juli 2017 om 14:58

    Toppers, van de ene wedstrijd naar de andere wedstrijd. En extra trainen, loont blijkbaar.

  2. Tom
    2 juli 2017 om 19:57

    Goed bezig!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *