Veel warmte en een verrassing bij Van Oers-Bels Lijntje-stratenloop

Ondanks de toch wel min of meer tropische temperatuur, stonden  toch weer  een flink aantal hardlopers aan de start voor hun afstand. En …… er was ook een verrassing: Rabobank De Zuidelijke Baronie overhandigde aan Gloria Atletiek een cheque van maar liefst 4000 euro.

Terwijl grote aantallen inwoners van ons landje aan de zee nog lagen te bakken aan de waterkant, gingen om klokslag 16.30 uur de jongste deelnemers van start voor hun 400 meter.  Het parcours lag er uitstekend bij en ook alle toegangswegen waren keurig afgesloten door een groot aantal verkeersregelaars. Gloria Atletiek had gezorgd voor voldoende drinken voor alle vrijwilligers.

Natuurlijk werd er ook aan de deelnemers gedacht, de microfonist bleef herhalen dat er vóór, tijdens en na de inspanning voldoende gedronken moest worden, er werd overigens nog een extra verversingspost geïnstalleerd en ook zetten bewoners langs het parcours spontaan de tuinslang aan en die douchebeurtjes werden gewaardeerd. Die bewoners worden hiervoor natuurlijk hartelijk bedankt.

Het aantrekkelijke van de Van Oers-Bels Lijntje-stratenloop is dat je niet alleen een prestatie voor jezelf kunt wegzetten, maar je kunt ook deelnemen aan de scholieren- of bedrijvenloop.

Het geeft een extra boost om voor je school of bedrijf een goede prestatie neer te zetten en zodoende het punten totaal op te jagen, er werd echt op het scherpst gestreden . Er waren dan ook de nodige onderlinge ‘gevechten’ ontstaan, die uiteindelijk op de streep pas beslist werden.

De tijden die werden gelopen waren gemiddeld iets onder het normale niveau, ook bij de toplopers trouwens, dit had alles met de temperatuur te maken. De eerste minuten na de start jaagt de adrenaline door het lijf, maar gaandeweg normaliseert dit weer en slaat de vermoeidheid extra hard toe. Toch ons petje af voor iedereen die van start ging en finishte, iets wat overigens is gelukt.

Er stond een grote diversiteit van leeftijden aan de start van hun afstand, de jongste deelnemer was  5 jaar en de oudste was 80 jaar. Naast de jeugd- en prestatielopen, was er uiteraard ook nog de wedstrijdloop over 10 kilometer die werd gewonnen in een tijd van 33.08 door Jop van der Steen van de Tilburg Road Runners, na een enerverende strijd met de zich uiteindelijk ‘opgeblazen’ Robert Jongh van Spiridon. Eddy van Steenbergen , werknemer bij gemeentewerken Baarle-Hertog, liep een thuiswedstrijd en voor het eerst in de categorie 55+, die hij dan ook direct won. Alle deelnemers hadden hun verhaal na de finish, een aantal stond op het podium, een aantal sprokkelde punten voor hun school en een aantal liep voor een tijd of…om alleen maar te finishen, allemaal fantastisch gedaan.

In de pauze tussen de jeugdlopen en de volwassenenloop vindt altijd de prijsuitreiking plaats voor de jeugdlopen en de scholencup. De prijsuitreiking was dit jaar bijzonder: enerzijds omdat onze burgemeester alle prijzen bij de jeugd uitreikte en anderzijds omdat Rabobank De Zuidelijke Baronie een afvaardiging had gestuurd om Gloria Atletiek te verblijden met een cheque van 4000 euro. Na een korte toelichting door de heren Roovers en Schoenmakers werd de cheque symbolisch overhandigd aan de voorzitter van Gloria Atletiek. Gloria Atletiek is dan ook heel blij met deze bijzondere gift.

Gloria Atletiek kijkt terug op een geslaagde dag.

UITSLAG SCHOLENCUP

 1. De Akkerwinde
 2. De Vlinder
 3. De Driesprong

UITSLAG BEDRIJVENLOOP

 1. Sport events EU
 2. Drukkerij de Jong
 3. Albert Heijn B-N.
 4. Jumbo B-N
 5. Universiteit Tilburg
 6. Gulickx Schoenen B-N.
 7. Corpus
 8. Avans Hogeschool
 9. Van Oers accountancy & advies

UITSLAGEN

Wil je alle uitslagen eens bekijken, kijk dan op de site van Gloria-Atletiek of op www.uitslagen.nl

ALLEMAAL BEDANKT

Er zijn altijd veel mensen nodig om een sportmiddag/avond als deze te doen slagen. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en aan de gemeentewerken van Nassau en Hertog voor het uitzetten van de dranghekken. Veel noodzakelijke materialen werden weer vanuit het clubgebouw vervoerd door de vrachtwagen van de fa. Baijens, voor water en stroom konden we zo inpluggen bij de fa. van Eeten, fotografen Thomas en John stonden standby etc., allemaal bedankt. Daarnaast is het te veel om alle sponsors te noemen, die het mede mogelijk maken om een evenement als deze  stratenloop te kunnen realiseren. Daarom kort maar krachtig: alle sponsors ook hartelijk dank.

rabo

Dhr Roovers van Rabobank DZB overhandigt cheque aan voorzitter Gloria Atletiek

 

14054981_1227178653991001_627448939619637509_n

Volop drukte bij de uitreiking van de scholencup door de burgemeester

 

 

 

 

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *