Warme openingswedstrijd bij Gloria Atletiek

Koudste Paaszaterdag sinds 1964
Warme openingswedstrijd bij Gloria Atletiek.

De koudste Pasen in een halve eeuw. Pasen kouder dan Kerst.
En Gloria Atletiek, die heeft op Paaszaterdag haar jaarlijkse openingswedstrijd!
Kwamen we vorig jaar verbrand thuis. Deze keer niet! We zochten snel een warm bad of een warme kachel op. Maar ondanks dat het koud was, was het ook warm op het atletiekveld. Sportief warm, gezellig warm. Gloria ontving gastvrij Merksplas, Atac en Reusel. De opkomst van Gloria atleten was niet optimaal te noemen, we vinden dit toch erg jammer. Trainers doen een jaar lang hun best om atleten wat te leren, trainen! Tijdens een wedstrijd zie je hoe een atleet ervoor staat. We hopen dan ook van harte dat er wat meer deelname is voor de komende competitiewedstrijden.

Het grootste applaus was voor Jolien Stuijk. Ze behaalde op haar onderdeel hoogspringen een PR met 1.50. Ze evenaarde hiermee het clubrecord van Claudia Verheijen & Marieke Obbes. Marieke werd als 2e jaars C junior Nederlands Kampioen met 1.65. En als Jolien zo doorgaat. Afgelopen winter deed Jolien mee aan de regio training hoogspringen. Ze bewijst hiermee ook dat trainen zijn vruchten afwerpt.

Anouk Verheijen lukte het om het clubrecord op de 600 meter te verbeteren. Dit stond al sinds 2006 op naam van Laura Verheijen met 2.02, Anouk maakte er 2.01 van! Ook Laura is net als Marieke nog steeds een actief atlete. Gefeliciteerd Anouk!

Natuurlijk was er ook aandacht voor onze peuters en kleuters! Uniek bij gloria atletiek dat je al vanaf je drie op atletiek mag. Boj Wouters was dan ook onze jongste deelnemer, drie geworden in januari. Hij deed alles enthousiast en goed mee, maar o wee als er publiek bij stond. Zijn plaats op het podium vond hij dan ook helemaal niets. Geen trotse peuter met medaille, weg met dat zware metaal om mijn hals dacht hij! Maar goed gedaan hoor Boj!

Ook op Joep zijn we trots. Zijn trainingsmaten lieten hem in de steek, door vakantie, geen zin, voetbal, druk, andere bezigheden. Maar Joep was van de partij en won! Geweldig was zijn sprint tegen trainer Ruud. Ruud was net iets sneller, maar het scheelde weinig. Daardoor liep Joep een PR op de 100 meter.

Natuurlijk zijn we super trots op alle 55 atleten van Gloria Atletiek die meededen. De kou trotseerden en genoten van elkaars sportiviteit!

Kijk hier voor de foto’s!!

We moesten met lede ogen aanzien dat veel podiumplaatsen naar onze gasten gingen. Maar goed we hadden dan ook veel gasten.

Klik hier voor de uitslagen van de openingswedstrijd 30 maart 2013

Ook de juryleden mochten een poging wagen op een aantal onderdelen, ook deze willen we u niet onthouden! Chapeau voor jullie sportiviteit (wat zullen jullie spierpijn hebben met de Paasdagen)

Ver Kogel discus 100 m Speer 1 EM
Ruth de Smeth 2.25 6.53 17.72
Marielle Versmissen 5.61
Ruud de Rooij 4.06 6.99 14.4
John Hermans 3.47 6.46 20.89
Igor Duijneveld 3.22 7.74 15.77
Erwin Gulickx 3.17 5.68 13.4 6.46
Koen Raaeijmaekers 3.71 7.31 19.04

Dank je wel ouders, juryleden en trainers die weer bereid waren om een vrije dag op het atletiekveld door te brengen. Zonder uw hulp zijn we nergens!

Nu op naar de eerste pupillen competitie op zondag 14 april bij DAK in Drunen (1 juni is er een competitie in Baarle) Er staan nog maar 7 atleten op de lijst, maar daar moeten er meer bij. Natuurlijk hebben onze communicanten een goed excuses. Opgeven t/m 6 april bij Claudi wedstrijdsecretariaat@gloria-atletiek.nl

Reacties

 1. Hilde
  30 maart 2013 om 20:58

  Hoi

  We vonden het vandaag weer heel tof ookal was het zonnetje er maar af en toe bij.
  Ik heb vandaag 2 zonen mee naar huis genomen, allebei met brons. Ze hadden dit niet verwacht dus dit was extra leuk natuurlijk.
  Dankjewel en hopelijk mogen we er volgend jaar weer bij zijn.

  groetjes van de atletiekers van Merksplas

 2. IVO DE SMEDT
  30 maart 2013 om 23:07

  proficiat aan ANOUK VERHEYEN aan de mama van anouk RUTH DE SMEDT ook aan de oom en neefje van ANOUK SERGE EN RENS DE SMEDT van de
  ATAC CLUB een sportieve familie en opa was ook van de partij.
  aan EVELIEN VERSMISSEN nog veel beterschap.
  groetjes van oma DE SMEDT

 3. Greet Stuijk
  1 april 2013 om 12:50

  Wat een organisatie weer!
  Alles liep op rolletjes!!
  Complimenten aan iedereen: Organisatie, deelnemers, helpers en VOORAL ook aan Catrien Hermans die het maar druk had in de kantine!!

  Groetjes van een trotse moeder!

 4. Claudi
  1 april 2013 om 18:36

  Leuk al die complimentjes! Wij vinden het ook altijd een feestje met onze Belgische gasten. Inderdaad jammer van het zonnetje. Maar daardoor had Catrien het lekker druk! Nogmaals dank voor alle aanwezigheid!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *