50e Mastboscross te Breda met veel Gloria blauw

Afgelopen weekend stond in het teken van de 50e Mastboscross te Breda. Helaas met iets minder atleten dan vooraf verwacht i.v.m. ziekte en blessures. Tom Michielsen en Eddy vd Heijning beten de spits af bij de trails op zaterdag.  Tom mocht het zilver mee naar huis nemen en zo was het parkoers voor zondag verkend.

Zondag met 23 jeugdatleten en 1 master aan de start in regenachtige omstandigheden.  De eerste wedstrijd was al heel vroeg en de eerste atleten kwamen in het donker aan bij Sprint in Breda. Kaat liep naar de 8e plaats en hield de eer van de familie hoog, zus Lore was helaas niet van de partij. Ook Lander en Brim behaalden top 10 klasseringen en later werd ook het bos nog verkend.  De wasmachines zullen ongetwijfeld overuren hebben gemaakt. Bij de B-pupillen ging het er hard aan toe bij de start. 50 meter na de startstreep was er een versmalling wat meerdere valpartijen veroorzaakte, zo ook bij de B’s. Rens had last van een valpartij net voor zijn voeten en liep als laatste net na de start, maar een zeer knappe inhaalrace bezorgde hem toch nog de 15e plaats.  Stan en Sep probeerden de concurrenten van Sprint uit hun ritme te halen, en met succes.  Dat deden ook Freke en Amber die in dit sterke deelnemersveld ook de top 10 binnen kwamen.  Barney, Stanley, Solar en Tim gingen voor de punten bij de A’s, helaas zonder de zieke Juul, beterschap.  Ook bij de D meisjes waren er 4 Gloria atleten, ook Valerie had zich helaas ziek afgemeld. Meike, Ziva, Imke en Femke liepen naar behoren door de modder en ook hier werden de regio punten binnen gesleept voor de club.

Michiel stond er alleen voor deze keer en was zelf niet helemaal tevreden, maar wij wel hoor, Michiel.  Martijn, Arne en Timo bij de C’s, gingen voortvarend van start, helaas speelde de knie van Martijn weer op waardoor hij zijn vorm van de afgelopen weken niet kon laten zien.  Ook Nikki lijkt te zoeken naar haar vorm van tijdens het begin van het crossseizoen, maar deed toch goede zaken voor het klassement.  Evenals Gitte die gedurende het seizoen steeds sterker lijkt te worden.  Beide dames gaan dan ook voor het regio klassement en bewijzen hiermee ook de club een grote dienst voor het clubklassement.

Later was Frans degene die bij de masters de clubkleuren nog verdedigde en daarna kon iedereen naar huis voor een welverdiende, warme douche.

Iedereen complimenten voor de prestaties en volgende week naar Dongen.  Hopelijk kunnen we tijdens deze laatste cross onze 2e plaats veiligstellen.

 

Foto’s:  https://photos.app.goo.gl/SZkpx9jSzkupgCht9

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *