Gloria sleept zilver in de wacht bij Cross Circuit

Begin februari, het crosscircuit is ten einde, vroeger dan gebruikelijk. Maar het eindigt net zo mooi, als dat het begon. Met trots staan onze jeugdatleten op het podium, in hun handen prijkt met trots de zilveren medaille.  Waar een kleine vereniging, groot in kan zijn.  Met name de sfeer onderling en de ‘als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat’ mentaliteit, worden geprezen door supporters en concurrenten.

Eind oktober stonden de eerste kilometers op het programma bij de Blauwe Meer Cross, Gloria pakte gelijk al veel punten en bond de strijd aan met Sprint, Atledo, Attila en Scorpio.  Het weer was dit jaar goed in Loon op Zand, zeker in vergelijking met het jaar ervoor, kortom goed begonnen, is half gewonnen.  Gedurende de crossen in de Drunense Duinen en bij de Roestelberg bleek Sprint al snel een maatje te groot, maar de strijd om het zilver was los gebarsten.  Het nieuw parkoers in Oosterhout bleek een mooie toevoeging te zijn voor het circuit en het zonnetje met de strak blauwe lucht hielp hier zeker aan mee. Bij De Warandeloop in Tilburg werd het weer al wat grimmiger en natter, een schifting in het klassement leek aanstaande en Attila, Atledo en Scorpio hadden moeite om aan te pikken. Een Week later barstte het regengeweld los tijdens onze eigen Enclave Cross, maar dit was wel het moment waarop Gloria een ruime voorsprong pakte op de concurrenten voor het zilver, zelfs Sprint kwam weer in het vizier.  De laatste cross van het jaar was er één in de sneeuw waar vooral de C junioren van zich lieten spreken en het jaar werd goed afgesloten.  In het nieuwe jaar stond de cross in Goirle als eerste gepland, Gloria pakt door massale deelname voor één week de koppositie maar dit werd helaas snel teniet gedaan door de thuiswedstrijd van Sprint in Breda, een week later. De cross in Dongen bleek slechts nog een formaliteit, de voorsprong op Attila, de nummer 3 was zo groot dat deze niet meer uit handen werd gegeven.

Aan alle crossers, geweldig gedaan en gefeliciteerd met de 2e plaats.  Vooral jullie sportiviteit, inzet en teamspirit maakt dat deze zilveren medaille een gouden randje krijgt.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *