JUNIOREN TRAININGSWEEKEND GLORIA ATLETIEK 2017

In het weekend van 27 t/m 29 oktober beleefde een grote groep junioren van Gloria Atletiek weer een super trainingsweekend bij onze vrienden van Atledo in Dongen. Een weekend om niet alleen te trainen, maar zeker ook voor de teambuilding.

Op vrijdagavond vertrokken de atleten op de fiets richting Dongen. Dit is meteen al de eerste training van het weekend. Na aankomst bij Atledo in Dongen werden de slaapplekken snel verdeeld en de bedden opgeblazen. Uiteraard werd er ook gezorgd voor een heerlijke hamburger die er altijd wel in gaat. Volgens traditie werd er ook dit jaar weer buiten in het donker verschillende spelletjes gespeeld. Na nog enkele borden soep en wat binnen spelletjes ging de laatste om 5 uur slapen. Heel lang kon men niet slapen, want om 9 uur moest iedereen weer op de fiets zitten om te vertrekken naar het eerste programma van de zaterdag. Na een korte fietstocht, werd er eerst genoten van een ontbijt midden in de natuur, gezonder kan niet. Iedereen zorgde dat er genoeg gegeten werd zodat er volop getraind kon worden. Ruim 2,5 uur werd er gesport in de bossen. Korte sprintjes, langere afstanden, beklimmingen, afdalingen en verschillende soorten opwarmingsspelletjes werden er gedaan. Het was zwaar, maar de atleten genoten er van. Dat trainster Laura vol blauwe plekken kwam te zitten, mocht de pret niet drukken. Niet iedereen had genoeg aan alleen maar een looptraining, broer en zus Seegers hadden ook nog de behoefte om te gaan zwemmen in een vijvertje. Ach, iedereen zijn hobby. Terug bij Atledo kregen de atleten een stevige broodmaaltijd en een hele grote berg met tosti’s. Volgens traditie trainen we op de zaterdagmiddag verschillende onderdelen op de baan. Helaas veranderde het weer dusdanig dat deze training letterlijk in het water is gevallen. Het grootste gedeelte van de middag werd dan ook binnen doorgebracht. In de avond stonden er meerdere programma’s op de planning voor de zaterdag avond. Trainer Tom had het afgelopen jaar weer zo veel prijzen weten te verzamelen dat de bingo weer een groot succes was. Na de rustige bingo stond het programma van trainer Koen klaar. Dit met het nodige loop werk en uiteraard met af en toe een spel om lekker vies te worden. En het blijven toch altijd echte atleten, want iedereen ging helemaal tot het gaatje om toch maar als winnaar uit de bus te komen. Trainer Joep was inmiddels ook al weer enkele uren op het kamp en waar Joep is, daar moet een griezel zoektocht gespeeld worden. En dat het griezelig was bleek wel. Menig hart sloeg regelmatig over van het schrikken. De rest van de nacht werd doorgebracht met het nodige eten, drinken en kletsen. Na een kort nachtje slapen, was het ook op de zondagochtend vroeg op staan. Na het ontbijt werd het spel Spons, Water, Vuur gespeeld. Na dit spel werd er een bezoek gebracht aan het zwembad. Enkele uren werden er doorgebracht in het water waarna het tijd werd om alles klaar te maken voor de terug reis naar Baarle. Na een kleine 1,5 uur fietsen kwamen we weer terug op ons terrein, het terrein van Gloria Atletiek. Alle ouders waren weer blij om hun atleten te zien en de atleten wilde maar één ding, naar hun bedje.

Bakkerij Vromans bedankt!!!

Om alle spullen te kunnen vervoeren had Bakkerij Vromans een bus beschikbaar gesteld. Gloria Atletiek is Bakkerij Vromans hiervoor super dankbaar.

Atleten van Gloria, bedankt voor dit top weekend.

Laura, Joep, Koen en Tom

 

2 1 3

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *