warandeloop

Geen cross, maar een loop!? De Warandeloop in Tilburg. Niet de populairste loop binnen regio 13. Maar gelukkig waren er toch nog wel een aantal atleten die het aandurfden om mee te doen en nog belangrijker, punten te verdien voor Gloria.
Bij aankomst in Tilburg wachtte ons een verassing. Kim had haar vriendje Tjeu meegenomen en aangezien Tjeu ook lid is van de Atletiek. Kon hij net zo goed meteen even meelopen. Valerie ging voor de eerste keer mee. Claudi moet eerlijk bekennen dat ze Valerie niet heeft zien lopen. Het was ook een flinke groep C pupillen en 600 meter is natuurlijk niet zo heel ver. De ogen van Claudi zijn getraind op het zoeken naar clubkleding, dus miste ze Valerie tussen de 32 anderen C pupillen. Maar in de uitslagen kon Claudi later zien dat Valerie keurig gelopen heeft. Valerie misschien wil je nog een keer mee? Nog een topper was Imke die “gedrogeerd” door kinderaspirine aan de start van de Warandeloop stond. Gisteren nog ziek thuis van school, maar gewoon lopen op de Warandeloop met een glimlach! Fleur & Sterre liepen een keurige wedstrijd. Michiel liep in de top 10 mee en dat is op de Warandeloop een geweldige prestatie! Ook broer Martijn liep beter dan de vorige crossen, bij de andere crossen zwikte hij vaak om. Nu had hij beidde enkels ingepakt en kon zo weer knallen!
Lotte en Inge liepen bij de A pupillen 1e jaars hun wedstrijd. Lotte helemaal achteraan, maar dat maakt niet uit. Als we alleen de beste mee moesten nemen naar een wedstrijd was het zo druk niet. Ook Bart liep op zijn gemakje en kon onderweg nog van alles vertellen tegen het publiek. Dat kan dus nog iets harder Bart!
Janneke en Anouk liepen niet samen vandaag. Janneke is 2e jaars D en Anouk 1e jaars D. Lastig, want wie moet je dan in de gaten houden. Anouk was niet heel erg tevreden. Maar met een uitslag van 6.42 mag je toch wel heel erg trots zijn. Janneke had ook een keurige uitslag, maar hieraan is wel te zien dat de 2e jaars toch wat langzamer liepen dan de 1e jaars. Joëlle liep ook weer mee en is met recht een topper. Ze moest een hele reis maken om mee te doen. Dat verdient dan ook een extra compliment.
De laatste die moest lopen voor Gloria was Stijn. Stijn was na afloop tevreden met zijn uitslag. Hij had lekker gelopen en had nog een eindsprint met een jongen die veel langere benen had, tja….. Na afloop genoot hij gewoon lekker met Janneke na onder het genot van een frietje. Een verdiende beloning!
Al met al moeten we toegeven dat het toch wel een lekkere wedstrijd was in Tilburg. Het weer was ook prima. Dus de zaterdagochtend vloog om. De volgende cross is volgende week in Baarle. Hopelijk doen er héél véél Gloria Atleten mee (als het kan iedereen). Want meedoen aan crossen is echt heel erg leuk en gezellig!

Tegelijkertijd met de pupillen moesten onze volwassen lopers aan de bak voor hun 10,3 km. Ondanks het ontbreken van de benodigde wedstrijdlicenties, heeft regio 13 meegedacht en konden onze lopers meedoen met deze afstand om toch nog wat punten te verdienen.
Voor de start had Julien het systeem bedacht om het aantal rondjes bij te houden, elastiekjes. Net iets praktischer dan een telraam echter moesten er deze keer ‘slechts’ 2 rondjes van 5 km worden gelopen. Het parkoers leek meer op een stratenparkoers dan een cross en dat was ook wel te zien aan de tijden. Vandaag liepen Neeltje en Veronieke weer mee en zij hadden een goede haas in de persoon van Julien. Nick en John slalomde de eerste kilometer door het grote aantal deelnemers heen om hun ritme te vinden en een mooie tijd onder de 50.00 neer te zetten.
Volgende week is het onze eigen Enclave Cross en hopelijk levert dit weer net zo veel punten op als vorig jaar.

Uitslagen
Jongens D 2e jaars 1700 meter
41e Stijn Versmissen 7.46
Meisjes D 1e jaars, 1700 meter
16e Anouk Verheijen 6.42
Meisjes D 2e jaars 1700 meter
17e Janneke Mengerink 7.02
43e Joëlle van Hest 9.08
Jongens pupillen A, 1e jaars 1200 meter
21e Martijn Gulickx 4.45
43e Bart van Tilburg 5.49
Meisjes pupillen A 1e jaars 1200 meter
21e Inge van den Hout 4.58
40e Lotte Hermans 5.58
Jongens pupillen C, 600 meter
8e Michiel Gulickx 2.36
23e Tjeu v.d. Putten 2.45
Meisjes pupillen C, 600 meter
12e Sterre Kielenstijn 2.40
21e Fleur Versmissen 2.49
24e Valerie Bruurmijn 2.56
28e Imke Geenen 3.01
29e Kim Verstappen 3.02

10, 3 KM
Nick Verstappen 46.36
John Hermans 48.17
Erwin Gulickx 48.36
Ria Verheijen 55.33
Neeltje Olieslagers 55.33
Julien Leemans 55.34
Veronieke Geenen 56.09

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *