1e baanwedstrijd voor pupillen in Drunen

Gloria Atletiek Baarle-Nassau
Op zondag 14 april stond de eerste competitiewedstrijd van het baanseizoen voor pupillen op het programma, dit keer bij Dak Drunen. Met een zeer sportieve en zeker ook een super enthousiaste groep werd de strijd aangegaan met de vele verenigingen uit regio 13. Het had die ochtend wat geregend waardoor de temperatuur iets minder was dan we hadden gehoopt. Maar ja, voor een goed resultaat moet het niet te warm zijn. Vanaf dit jaar is de competitie iets anders, nu moeten er telkens maar 3 onderdelen gedaan worden per wedstrijd. De B pupillen hadden de onderdelen: kogelstoten, verspringen en 1000 meter. Inge wilde maar 1 ding en dat was lopen. Helaas voor haar was juist dit het laatste onderdeel van de ochtend. Maar het wachten zorgde wel voor een mooie 3 plek op deze lange afstand. Tijdens het kogelstoten en het verspringen zorgde zowel Tess, Martijn als Inge voor een goed resultaat. Deze 3 topsporters hebben de naam van Gloria op een zeer goede wijze hoog weten te houden.
De A pupillen kregen te maken met een hele grote groep tegenstanders. Maar dat maakt voor de dames niets uit, want ze gaan voor niemand aan de kant. Dat bleek meteen tijdens het hoogspringen, Gitte Wilmsen en Myrthe Jansens bereikte het tot de laatste 3. Gitte Frijters behaalde een PR, dat is natuurlijk altijd geweldig. Na een blessure was Evelien dan eindelijk weer van de partij, nog niet helemaal op volle oorlogssterkte, maar dat komt nog wel. Ze presteerde het om met haar “verkeerde” been hoger te springen dan veel van haar tegenstander. Het verschil tussen de verschillende verenigingen kwam tijdens het balwerpen mooi naar voren. Waar andere verenigingen vol spanning staan te wachten om een goede prestatie te gaan afleveren, waren de dames van Gloria op een losse manier zich aan het voorbereiden. Ze hielden zich liever bezig met de toeschouwers en de trainer en dan toch nog goed presteren is toch wel heel knap. Tijdens de 1000 meter bleek dat iedereen heel diep wilde gaan voor de club. Anouk behaalde een mooie 3de plek. Maar ook de prestatie van Nikki was om trots op te zijn. Ze had dan misschien wat last van haar voet, maar opgeven kent ze niet. En dan hebben we het nog niet eens over Itske. Niet iedereen kan even hard lopen, maar als je de wilskracht hebt om tijdens de laatste 200 meter toch nog heel diep te willen en kunnen gaan, dan verdien je echt een dikke pluim.
B en A pupillen, de vereniging is weer hartstikke trots op jullie. Ga vooral zo door.
Op 12 mei is de volgende wedstrijd, de groep is dan groter, maar het is natuurlijk nog veel leuker om eens met een net zo grote groep op het toneel te verschijnen als tijdens de crosswedstrijden. Dus heb je ook zin om deel uit te maken van een leuke en sportieve groep, geef je dan op voor de volgende wedstrijd.

Reacties

 1. Claudi
  17 april 2013 om 06:55

  De uitslagen volgen nog, als Dak ze op de site zet. Dit duurt helaas erg lang.

 2. Greet Stuijk
  18 april 2013 om 22:34

  Proficiat voor alle pupillen die meededen!!
  Gloria is trots op jullie!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *