4 Gloria podiumplaatsen bij Blauwe Meer Cross

De kop is er af !!!

Zondag 27 oktober, kwamen we aan op een zonovergoten  Experience Island  in Loon op Zand. Het is dat het toch een beetje frisjes was, anders waren we geneigd om onze handdoek uit te spreiden over op het strand. Onze 29 atleten leken er zin in te hebben en ook een beetje vergeten te zijn dat je van crossen moe wordt. Gelukkig was Erwin erbij, want zelfs training geven blijkt niet ongevaarlijk. Een startblok viel op zijn voet, waardoor we niet zeker wisten of hij er zou zijn. Martijn, blijft een beetje geblesseerd. Maar inlopen met onze atleten was geen probleem. Zo lijken, Erwin, Koen en Claudi een beetje overbodig te worden.

De aftrap was voor de c pupillen die liepen 600 meter, waarbij we meteen een podiumplek behaalde. Hier was Lander voor verantwoordelijk. Raf liep zijn eerste cross en behaalde een prachtige 4e plek, achtervolgd door Brim. Kaat behaalde bij de C pupillen meisjes brons. Waardoor meteen duidelijk was dat Gloria Atletiek aanwezig was. Als je weet dat de winnares van de C pupillen uit Den Haag kwam. Weet je ook dat de lat hoog lag.

Ook bij de B pupillen was het weer raak en nam Stan zilver mee naar Baarle (Weelde). Rens viste helaas net naast het podium met een 4e plek, maar was wel blij met zijn goede start.

Bij de meisjes pupillen B deed Stien voor het eerst mee. Ze liep fantastisch naar een 5e plek. Maar was zo moe aan het eind. Dan heb je alles gegeven! Mirthe liep haar eerste cross ook niet onverdienstelijk, keurig 8e!

De A pupillen is altijd de grootste groep, natuurlijk ook omdat je 2 jaar A pupil bent. Juul behaalde hier de 11e plaats. Solar liep een keurig 15e plek. Solar liep zijn eerste cross en het viel hem een beetje tegen dat je er zo moe van wordt.  Stefan & Tim liepen standvastig hun 1200 meter

Na de jongens mochten de meiden. Hier behaalde Freke  Zilver en kon Amber net geen podiumplaats behalen. Lore en Jitte liepen verdienstelijk een 9e en 13e plaats.

Bij de D junioren meiden stonden 22 meiden aan de start, waarvan maar liefst 7 van Gloria. Valerie, Meike, Mirre, Ziva, Femke , Imke en Sanne liepen gepokt en gemazeld hun cross. Fantastisch dat ze met zijn 7 meededen. De een loopt wat makkelijker dan de ander. Maar ze doen het dan maar en 1600 meter is al een flinke afstand. Bij de jongens waren het Michiel en Rik die de eer van Gloria hoog hielden. Michiel is al een ervaren crosser en weet waar hij op  moet letten. Rik deed voor de allereerste keer mee en leek erg standvastig en berekenend te lopen. Maar liefst 6 atleten liet hij achter zich.

Arne en Vic moesten als C junioren al 2400 meter lopen. En vier rondjes door het mulle zand was een hele klus.

Nikki ging als laatste jeugdige aan de bak voor maar liefst 3350 meter inclusief de grote ronde, een zwaar parkoers met veel heuvelwerk. We zijn op Nikki een beetje extra trots. Want waar 16 jarigen het vaak af laten leven, lijkt Nikki aan haar tweede Gloria Jeugd begonnen te zijn. Ze werd 15e in 18.22 min.

Ook hebben we dit jaar een special atleet (VB vinden wij niet zo’n mooi woord) Tom Schoeters wil meedoen aan zoveel mogelijk crossen. Hij werd 7e op de 1200 meter in 6.39. Zelf was Tom ook erg tevreden (en dat is hij niet snel) over zijn eigen prestatie. Tom wij vinden het al fantastisch dat je meedoet.

Later die dag kwamen Marieke, Petra, Lidy om te overleven op dit wederom zwaar parkoers. Echter liepen ze alle drie een fijne wedstrijd waardoor de start van het seizoen succesvol was voor dit drietal.  Daarna was het de beurt aan Luc en Erwin, ook op de overlevingsmodus en met een bronzen plak voor Luc, tot zijn eigen verbazing. Dat zijn de mooiste, Luc!

De eerste punten voor het circuit zijn binnen, op naar de volgende. Eerst nog de snertcross volgende week voor de senioren en masters.  Daarna is de Drunense Duinencross op 4 november bij Dak Drunen!

 

Foto’s

Uitslagen Blauwe Meer Cross

Uitslagen Gloria

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *