4e Halve marathon der Noorderkempen

4e Halve Marathon der Noorderkempen

Afgelopen zaterdag was het wederom aan de mannen en vrouwen die niet bang zijn om wat kilometertjes te vreten. De 4e Halve Marathon der Noorderkempen in Rijkevorsel stond op het programma, onderdeel van de marathon der Noorderkempen. Om half vier stond de bus klaar in Rijkevorsel om de lopers te brengen naar het startpunt in Beerse. Het zonnetje was inmiddels doorgebroken en het beloofde een mooie wedstrijd te worden. En om half vijf werd er dan uiteindelijk gestart aan deze mooie en goed georganiseerde wedstrijd. Het ontbrak aan niets, veel vrijwilligers waren opgetrommeld als verkeersregelaar zodat zij samen met de politie de lopers een vrije doorgang konden geven. Verder diverse ambulances en EHBO personeel aanwezig op het parkoers en ook aan bevoorrading geen gebrek. Water, sportdrank, fruit en een flinke aanmoediging. Kortom een compliment aan de organisatie.
Voor de wedstrijd hadden de Gloria atleten zich al moed ingesproken middels wat grapjes, koetjes en kalfjes, zodat de spanning voor het startsignaal wat was weggenomen, zover er sprake was van spanning. Het parkoers was meer dan aangenaam op een ‘stukje’ naast de grote weg na, met wat wind op kop. Zoals verwacht liep Nick al snel een behoorlijk tempo en kwam als eerste van de groep aan met een tijd van 1.43.55 John en Erwin hielden elkaar gezelschap en kwamen samen aan de finish in een tijd van 1.54.29 Een verbetering van John’s PR en de eerste 1/2 marathon voor Erwin is nu een feit. Joyce had deze afstand al een tijdje niet meer gelopen en zij werd bijgestaan door Ron. Beide eindigden zij in een tijd van 2.00.13 Ook Ingrid liep haar eigen race en finishte in een knappe 2.03.24 aangemoedigd aan de finish door Winny en Gerard, uitgenodigd door de organisatie en als VIP aanwezig.
In Rijkevorsel waren inmiddels de festiviteiten begonnen met live-muziek, biertjes en frieten. Maar onze atleten hadden nog een bezoekje te verrichten aan de Midzomernachtfair. De vakantie is in aantocht en wellicht zien we elkaar weer in Chaam 6 juli of bij de vakantieloop in Biest-Houtakker op 14 augustus.
MAN, 1/2 MARATHON
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
36 Nick Verstappen 67 Baarle-Nassau (NED) 1:43:55
61 Erwin Gulickx 73 Baarle-Hertog 1:54:29
62 John Hermans 71 Baarle-hertog 1:54:30
70 Ron Dijkhuizen 54 Chaam (NED) 2:00:13

VROUW, 1/2 MARATHON
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
8 Joyce Dijkhuizen 64 Chaam (NED) 2:00:15
12 Ingrid Verstappen 68 Baarle-Nassau (NED) 2:03:24

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *