4e plaats voor Martijn op Nationale Meerkamp

Afgelopen weekend stond de Nationale Meerkamp 2014 op het programma in Tilburg. Voor Martijn een belangrijke wedstrijd waar hij geruime tijd naar toe heeft getraind met als doelstelling een 5e plaats en 2 PR’s. Onder een nazomers zonnetje stonden zaterdag de eerste drie onderdelen op het programma. Als eerste de sprint en deze was ondanks dat Martijn slecht uit de startblokken kwam, direct raak. De 1e PR was een feit. Onder het motto ‘goed begonnen…’ begon Martijn vol energie aan zijn tweede onderdeel kogelstoten. Ook hier verbeterde hij zijn PR en kon hier dan ook nog vervolg aan geven bij het verspringen. Onder de motiverende aanwezigheid van zijn trainer, Paul, die hem hier en daar nog wat aanwijzingen gaf, verpulverde hij ook hier zijn PR, nummer 3. Hierna vond een echte meet & greet plaats met niemand minder dan Nadine Broersen. Wereldkampioene Indoor Meerkamp en Nederlands recordhoudster hoogspringen, om maar enkele prestaties te noemen. Nadat de handtekening was gezet en de high five was bekrachtigd, kon Martijn tevreden naar huis met een 5e plaats in de tussenstand.

Zondag, minder zon, maar wel meer wind. Martijn ging vol goede moed aan de slag met het bal gooien, de voorloper van speerwerpen. Bij de eerste poging gooide hij al verder dan zijn persoonlijk record, maar bij elke poging kwamen daar nog enkele meters bij. Kortom, top gedaan en meteen een plaatsje gestegen in het klassement. Daarna stond het hoogspringen op het programma, de angstgegner van Martijn. Hoewel tijdens de training er meestal wel genoeg hoogte wordt gehaald, blijkt dit tijdens de wedstrijden niet altijd het geval. Helaas zo ook deze keer. Hij kwam niet verder dan zijn huidge PR 1m05 en daardoor zakte hij weer een plaatsje. Nu moest het gaan gebeuren op de 1000m. Martijn ging goed van start en bleef mooi in het kielzog van de kopgroep, maar bleef vooral zijn eigen tempo lopen. De kopgroep bleek echter een maatje te snel, maar hij knokte zich telkens een plaatsje verder in het veld en in de laatste ronde kon hij nog een behoorlijke versnelling inzetten. Deze prestatie bracht hem weer terug naar de 4e plaats in het klassement en Martijn kon hierdoor naar een uitstekende meerkamp terugkijken.
Namens Martijn een dank je wel aan Gloria en alle trainers die hem hier hebben gebracht en hopelijk is dit een motivatie voor zijn collega atleten om aan meer wedstrijden te gaan deelnemen, al was het alleen maar voor de high five van Nadine.
Onderdeel Prestatie Positie
1000 meter 3.43.58 4
60 meter 9.87 6
Balwerpen 28,59 3
Hoogspringen 1,05 5
Kogelstoten 5,51 6
Verspringen

Handtekening van een echt "ster", Nadine

Handtekening van een echt “ster”, Nadine

IMG_20140920_142840_BURST0033,84 4

Puntentotaal: 2666

Reacties

  1. gerard
    23 september 2014 om 18:46

    Proficiat Martijn, een geweldige prestatie!!!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *