6 pupillen schitteren in De Rijen

Helaas waren het “maar” 6 Gloria pupillen die schitterde tijdens de wedstrijd in De Rijen bij Spiridon. Maar desalniettemin slaagden deze 6 er weer in om Gloria Atletiek op de kaart te zetten. We gaan er ook altijd graag heen, naar onze vrienden bij Spiridon. Dit  jaar hadden ze heel veel ROC leerlingen die kwamen helpen met jureren. Leuk, maar een tikkie eigenwijs waren deze leerlingen af en toe wel. Ze kunnen nog een hoop leren op atletiekgebied. Maar het was een feest om ze bezig te zien.

 

Stefan onze jongste telg, is nog niet zo bezig met PR’s . Van hem hebben we dus ook niet gehoord of hij nou wel of niet zijn PR verbetert heeft. Hij bracht wel de jury bij Spiridon in verwarring. Iedere atleet meld zich voor zijn onderdeel bij de jury, zo ook Stefan. De jury vraagt dan of er iemand hoger dan de aanvangshoogte wil beginnen? Stefan vertelde overtuigend dat hij op 90 cm ging beginnen. De jury kwam toch even ten rade bij trainer Claudi, die daar ook een andere mening over had.  De lat bleef ook op 80 cm liggen voor Stefan, maar we weten zeker dat hij binnenkort naar de 90 cm zal gaan. Want Stefan maakte erg mooie sprongen en was overtuigd van zijn kunnen.

Jelmer, gaat altijd een beetje zijn eigen gangetje tijdens de wedstrijd. Bij de sprint, had hij op een na de snelste tijd. Maar tevreden was hij niet met zijn 9.08. Maar als hij nog even oefent op de start, dan loopt Jelmer de volgende keer echt onder de 9 sec. Bij verspringen was hij wat onzeker over zijn aanloop. Claudi werd geroepen voor advies. Maar eigenlijk was dan niet nodig, zijn eerste sprong, was de beste en ook de 2e beste van alle atleten 3.79 een PR.  Jelmer bleef een beetje mopperen, want er stond een 1000 meter op het programma. En voor een voetballer is dat echt veel te ver. Overigens liep hij een prachtige  1000 meter. Alleen die krachten verdelen bleek lastig. Na 600 meter leek hij niet meer te kunnen om de laatste 200 meter te sprinten naar de finish. Jelmer behaalde ook nog een podiumplaats 3e, bij de A pupillen 2e jaars.

Femke, Sanne en Valerie hadden het gezellig met zijn drietjes. Mama Ingrid was jury, dus ze hadden zo ook hun eigen begeleiding. Wat er bij bal gebeurde weten we nog niet, maar die bal vloog toch een eind weg.  Zowel voor Femke als voor Sanne een PR, Femke wierp met 23.15 meter zelfs als 2e beste.  Helaas deed de tijdwaarneming niet wat ze moest doen. Waardoor de officiële tijd niet bekend is, terwijl alle drie de dames wisten dat ze een PR record zouden hebben. Dit is was dan ook het enige smetje op een prachtige dag.  Want in de uitslag wil je echt niet DNF hebben staan, als je echt 1000 meter hebt gelopen.

Bij Imke liep het ook niet helemaal zoals ze wilde. Het hoogspringen, ging niet zo goed. Waardoor Imke niet hoger kwam dan 0.95 cm. Imke zelf was hierdoor teleurgesteld. Maar wie weet gaat het de volgende keer weer wel beter. Geloof in jezelf, Imke  je kunt het. De 1000 meter liep Imke 4.11.71 op een 6e plaats.

Hardoopgala

Femke en Sanne hebben afgelopen woensdag 15 juni meegedaan aan het hardloopgala Gilze. Ze vonden de wedstrijd beidde een beetje teleurstellend. Omdat het geen wedstrijd was, maar een familierun. Ze hebben tijdens de familierun beide 1500m gerent in 7.24 en 7.54. Maar lopen liever een “echte”  wedstrijd met atleten.

 

Vakantietijd

Ook bij Gloria Atletiek gaan we stilletjes richting de vakantie. Al staat er op zondag 10 juli nog een wedstrijd op het programma in Dongen (opgeven via de mail). Zaterdag vieren we de zomer bij Gloria Atletiek met een ijsje van D’n Italjaan. In de maanden juli en augustus gaan we gewoon door met trainen, alleen in een afgeslankte vorm. Zie website voor meer informatie.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *