BK pupillen

Drie toppers

Drie toppers

GEWELDIGE PRESTATIES TIJDENS DE BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN

Aan het einde van elk baanseizoen zijn er de verschillende kampioenschappen. Afgelopen zaterdag 21 september was het de beurt aan de Brabantse Kampioenschappen voor Pupillen. Alleen de allerbeste jongens en meisjes van het afgelopen seizoen mogen hier aan meedoen. Onder de 30 deelnemers zaten 3 dames uit Baarle. Evelien, Anouk en Myrthe mochten de eer van Gloria Atletiek hoog gaan houden in Valkenswaard. Dit is zeker gelukt.
Tijdens deze Brabantse Kampioenschappen stonden voor iedereen 4 onderdelen op het programma. Daarnaast mochten de aller snelste ook nog deelnemen aan de 1000 meter.
De dag begon al meteen super goed tijdens het kogelstoten. Anouk wist meteen een nieuw clubrecord neer te zetten. Ze behaalde een afstand van 7,76 meter, Myrthe deed het ook geweldig, ze verbeterde haar PR. Het volgende onderdeel was de 60 meter sprint. Ook bij dit onderdeel werden er nieuwe PR’s behaald. Evelien en Myrthe zetten hun tijd weer wat scherper. Als 3de onderdeel stond het verspringen op het programma. Bij het verspringen behaalde alle 3 de meisjes een nieuw PR. Het leek wel of de dames door de lucht vlogen, zo goed presteerde ze op dit onderdeel. Als laatste stond het hoogspringen op het programma. Tijdens deze spannende wedstrijd hebben ze laten zien waar de atleten van Gloria allemaal tot in staat zijn. Want niet alleen behaalde Anouk en Myrthe een nieuwe PR, Anouk behaalde de1,25 meter. Slechts 4 dames (waaronder Evelien en Myrthe) sprongen daar nog overheen, ze sprongen nog net 5 centimeter hoger. Waar een klein clubje toch goed in kan zijn. Na het hoogspringen zat de meerkamp er op en stond er alleen nog de 1000 meter op het programma. Enkel Anouk mocht hier vanuit Gloria aan deelnemen. Helaas had ze de pech dat ze in de traagste serie was terecht gekomen, zodat ze tijdens haar race helemaal geen tegenstand had en haar serie dus gemakkelijk won. Haar behaalde tijd van 3.28.96 was goed voor een 5de plaats.
Na al die prestaties was het heel even in spanning afwachten of er eventueel een podium plek in zou zitten. Dat was helaas niet het geval, maar met een 5de, 6de en 18de plaats zijn wij als Gloria Atletiek heel trots op onze atleten. Dames proficiat met deze prestaties. Wij hopen dat jullie samen met de rest van de Gloria atleten tijdens het indoorseizoen ook weer volop in de strijd gaan met de rest van Brabant.

Uitslagen:
Evelien Versmissen Anouk Verheijen Myrthe Jansens
Kogelstoten 6.86 m. 7.76 m. (clubrecord) 6.20 m.
60m. sprint 9,71 sec. (pr) 9,72 sec. 10.37 sec. (pr)
Verspringen 4,04 m. (pr) 3,88 m. (pr) 3,53 m. (pr)
Hoogspringen 1,30 m. 1,25 m. (pr) 1,25 m. (pr)
1000 meter 3.28.96 min. (pr)
Behaalde plaats 5de plaats 6de plaats 18de plaats

Reacties

  1. Gerard
    25 september 2013 om 19:09

    Geweldige prestaties, meiden…proficiat!!!

  2. IVO DE SMEDT
    26 september 2013 om 19:27

    goed gedaan proficiat

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *