Brabants Kampioenschappen meerkamp 2016

MOOIE PRESTATIES VAN JUNIOREN GLORIA ATLETIEK

Afgelopen weekend streden 6 junioren van Gloria Atletiek met 200 anderen atleten in de verschillende categorieën om de titel Brabants Kampioen in het onderdeel meerkamp. Zoals zo vaak bestond de groep C meisjes uit Gitte Frijters, Anouk Verheyen, Gitte Wilmsen en Evelien Versmissen.

Daarnaast hielden de zusjes Verheijen (Claudia en Laura) in hun categorie de eer van Gloria hoog. Dit jaar bleven de C meisjes voor het eerst ook echt overnachten, dit alleen al is een reden om deel te nemen aan dit soort wedstrijden. Want de wedstrijden zijn altijd heel leuk en gezellig, maar een overnachting erbij maakt het helemaal tot een top weekend. Omdat het een openwedstrijd is, komen de deelnemers niet alleen uit Brabant maar uit echt heel Nederland. Van Limburg tot Friesland, van Arnhem tot Den Haag. De echte top van Nederland was aanwezig. Heel de week werd er gesproken over het slechte weer wat zou komen, maar niets was minder waar. Tijdens de verschillende onderdelen zouden we graag gehad hebben dat de zon even verdween, zo warm was het. Door de C meisjes werd er goed gepresteerd, de ene na de andere PR moest er aan geloven. Gitte Frijters verbeterde zich met de 80 m. horde, met speerwerpen en met kogelstoten. Ook Anouk deed het zeer goed. Ze sprong een mooie 1,40 meter hoog en gooide een PR met speer. Gitte Wilmsen kon er helaas maar 1 dag bij zijn. Dat vond het team jammer maar niets aan te doen. De prestaties van Gitte Wilmsen waren ook goed te noemen. Een PR met verspringen en mooie tijden met het horde lopen en de 150 meter sprint. Evelien zat zeer lekker in de wedstrijd. Ze haalde een pr op de 150 m. sprint en op de 600 meter. Daarnaast behaalde ze na lange tijd weer eens de 1,45 m. met hoogspringen. In de uitslag om de Brabantse titel eindigde Evelien als 5de, Anouk als 7de en Gitte Frijters als 11de. Bij de B junioren stond Claudia aan de start. Als 5de van Brabant mag ze zeker niet on te vrede zijn. Haar prestaties liegen er ook zeker niet om. Met hoog behaalde ze de op 3 na hoogste hoogte en bij ver waren er slecht 4 iets beter. Al met al mag Claudia terug kijken op een geslaagde deelnamen. Haar zus werd zelfs de nummer 3 van Brabant en behaalde ook nog enkele clubrecords waaronder: de 200 m. sprint, kogelstoten en het punten totaal. Laura, probeer dit vast te houden tijdens andere wedstrijden.

 

Na een warm maar zeker gezellig weekend, keerde alle atleten en hun trainer voldaan naar huis en kijken ze weer vooruit naar de komende wedstrijden. Maar wat zeker is, volgend jaar zijn ze weer van de partij in Gemert, met de tent en trainer.

Trotse Laura

Trotse Laura

logeerpret

logeerpret

Horden

Horden

Claudia

Claudia

 

Reacties

  1. may dufraing
    8 juni 2016 om 07:00

    proficiat aan deze atleten

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *