Brabantse Kampioenschappen Cross

GAC Gemert had deze keer de eer om de Brabantse Kampioenschappen Cross te mogen organiseren. Het parkoers bij Strandbad Nederheide te Milheeze, lag er behoorlijk goed bij. De spikes konden uit de tas worden gehaald en het startschot gegeven.

Nikki en Michiel waren de eerste Gloria atleten die de speciale start procedure mochten ervaren. De lat werd gelijk hoog gelegd, Nikki werd overall 3e en Michiel 2e, maar dit betekende wel respectievelijk zilver en goud voor het Brabants kampioenschap. Super!

Erwin liep daarna de korte cross en ook Rik had er zin in. Hij had flink wat tegenstand, maar desondanks haalde hij toch een mooie plaats in de subtop. Rens had een wat mindere start, maar maakte veel goed in de eerste hele ronde, het offensief stokte echter in de laatste ronde, mede door het feit dat inhalen op het single track parkoers vrij lastig was en er soms een elleboogje aan te pas moest komen.

Lander liep het slotstuk, als nummer 2 van het cross circuit, was hij gemotiveerd hier een gevolg aan te geven, met als resultaat een 6e plaats op het Brabants Kampioenschap, goed gedaan.

In maart hebben we dan onze eigen ludieke snertcross als echte afsluiter van het seizoen. We zijn benieuwd wie de wisselbeker mee naar huis mag nemen. Daarna kunnen we ons gaan richten op het baan seizoen.

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/ZPm2or8SjR1TrEjt7

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2022022015319&tl=nl&zk=gloria

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *