Brabantse Kampioenschappen Meerkamp

Traditioneel worden de open Brabantse Kampioenschappen georganiseerd door GAC te Gemert. Al weken gonsde het enthousiasme door de wandelgangen van Gloria over deze 2-daagse wedstrijd. Wellicht dat de overnachting in tenten daar een rol in speelde.

Zaterdag vroeg vertrokken 20 atleten met begeleiding naar Oost-Brabant, gewapend met spikes, zonnebrand, de nodige versnaperingen en veel enthousiasme. Om 10.00 stonden de eerste onderdelen gepland en ‘we’ konden gelijk aan de bak voor sprint. Voor sommige atleten was deze wedstrijd bekend terrein, voor een andere kennismaking met de wedstrijd atletiek. Speciaal voor deze meerkamp was er polsstokhoog voor de mannen, een moeilijk onderdeel waar vorige week nog extra op was getraind. Na de eerste dag vol met zon en PR’s werden er, zoals de traditie voorschrijft, pizza’s gegeten in het plaatselijk pizza restaurant.

De volgende ochtend zag de lucht grijs en dreigde de regen uit de lucht te vallen. Het programma werd wat versneld hiervoor echter mocht het niet baten. De regen gooide flink wat roet in het atletiek eten en bemoeilijkte de prestaties van de atleten. Iedereen deed zijn uiterste best en er werden toch nog diverse PR’s gescoord. Daan, Jan en Claudia mochten het BK podium betreden en trots zijn op hun zilveren en bronzen medailles. Na het afsluitende loopnummer en de ceremonie kon iedereen snel naar huis voor een verdiende, warme douche.

We willen iedereen bedanken, ouders voor het rijden en trainers voor de begeleiding voor dit geweldige topweekend. Foto’s zijn al via diverse app-groepen verspreid, mochten er nog meer foto’s zijn, laat het ons weten.

Uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37403/231/

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *