Clinic voor volwassenenatletiek succes!

Afgelopen vrijdag 2 mei organiseerde Gloria Atletiek de eerst Clinic voor leden en ouders. Als vereniging hebben we voor volwassen geen atletiek. De activiteiten-commissie wilde iedereen laten zien hoe mooie sport atletiek is. Met een opkomst van 15 personen was het erg geslaagd.

We begonnen met het onderdeel sprint. Na de uitleg over het starten vanuit een startblok mocht iedereen het zelf proberen. Dat viel nog best wel tegen. Daarna was er een wedstrijd over 40 meter.

Na het sprinten gingen we direct door naar het speerwerpen. Het balwerpen ging Christian Bruurmijn uitstekend af. Hij haalde 80 meter. Nog nooit had trainer Paul iemand zo ver zien werpen met een bal. Het balwerpen was slechts een opwarmertje voor het speerwerpen. Het speerwerpen vereist toch wel wat techniek. Joep Hermans liet ons zien hoe het gedaan moest worden.

Als afsluiting verspringen. Uitleg over de afzet en voorbereidende oefeningen en daarna kom iedereen het zelf proberen.

Na ruim 2 uur sporten was iedereen moe maar voldaan en een ervaring rijker. Hopelijk krijgt dit nog een gevolg en krijgen we in de toekomst een groep voor volwassenen.

Voor meer informatie neem je contact op via ons contactformulier

atletiek-workshop-029 atletiek-workshop-030 atletiek-workshop-056 atletiek-workshop-087 atletiek-workshop-089 atletiek-workshop-090 atletiek-workshop-091 atletiek-workshop-112 atletiek-workshop-113 atletiek-workshop-114 atletiek-workshop-123 atletiek-workshop-148

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *