De allerlaatste Mastboscross

De Mastboscross is een begrip in de regio en staat al 52 jaar op de loopkalender. Helaas dit jaar voor de laatste keer, de organiserende vereniging Sprint is nood gedwongen op zoek naar een andere locatie. Een extra reden voor de lopers om hun beste beentje voor te zetten.

Na de warming-up van Patricia schoten Jan, Lieke en Xander uit de spreekwoordelijke startblokken voor hun 985m Alle drie goed voor een top 10 klassering. Even leek het er zelfs op dat Jan het podium had gehaald, maar dat misverstand werd rechtgezet. Toch veel punten gescoord voor het regio klassement door deze toppers. Rens en Lander zorgden voor de warming-up van Pim en hij liep zijn 1000 meter in een mooie tijd bij de B-pupillen. Ook Marit liep weer een puike wedstrijd zoals we inmiddels wel een beetje gewend zijn.

Daarna stond de lange cross van de specials op het programma. Tom bouwde zijn race goed op en ging van 5, naar 4, naar plaats 3. “Een droom”: zei hij na afloop, maar wel een die werkelijkheid is geworden. Ook Denise en Melissa mochten het podium weer betreden, knap gedaan.

Rens en Lander startten in een sterk deelnemers veld bij de U14, maar samen maken ze elkaar sterk. Amber stond er alleen voor, maar kon er toch nog een sprintje uitpersen, ondanks een periode van blessure. Rik en Michiel gingen van start in het geweld bij de U18. Rik ging voor zijn 5e regio cross en de punten. Michiel liep tactisch voor een podiumplaats in het regio klassement, maar of het genoeg was, zal volgende week blijken.

Nikki gaf het slotakkoord bij de vrouwen senioren en haalde de 12e plaats in een tijd van 31:51 op de 8km. Volgende week de laatste van het circuit, de Atledo cross, tevens Brabants Kampioenschap. Hopelijk weer met veel Gloria blauw.