De Gloria PR’s vlogen in het rond

Junioren competitie in Drunen

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en deze werd georganiseerd door DAK.  Onder een stralend zonnetje werd er een zeer strak tijdschema met succes afgerond en sneuvelden er veel persoonlijke records.

De estafettes stonden als eerste op het programma en Imke, Freke, Meike en Femke vertegenwoordigden Gloria op dit onderdeel. Ondanks dat de wissels nog wat onwennig liepen, werd er een zeer goede tijd neergezet. Het team vocht zich naar een ereplaats in hun serie en de eerste punten waren een feit.  Martijn was inmiddels gestart met speerwerpen, één van zijn favoriete onderdelen.  De junioren C, Mathijs, Michiel, Timo en Arne hadden als doelstelling om de 4×100 binnen de minuut te lopen.  En dat lukte in een tijd van 56.36, maar er zit nog meer in aldus de atleten zelf.
Valerie werkte haar onderdelen ver, hoog en speer systematisch af en haalde maar liefst 3 persoonlijke records.  Ook Sanne discuste een PR, maar ook bij ver en kogel haalde ze een PR.  Zus Femke knalde de kogel naar 8m33, een geweldige prestatie.  Timo nam vandaag de technische nummers voor zijn rekening en kwam helaas net te kort bij hoog voor een persoonlijk record.  Dat lukte wel bij discus met een afstand van 21m14
Mathijs en Arne vlogen inmiddels over de horden en dat deden ook Freke en Imke.  Freke werd eerste in haar serie, een zeer knappe prestatie als je nog nooit in wedstrijdverband hordelopen hebt gedaan.  Imke haalde ook hier een PR.  Meike, Imke, Arne en Michiel mochten zich dan gaan melden voor hun resp. 1000 meter en 800 meter.  Meike sprintte naar de 3e plaats met Imke kort erachter.  Michiel en Arne hadden een zware dobber aan de 800 meter, met name omdat de concurrentie moordend was.  Ze vochten voor wat ze waard waren en Arne klokte een tijd van 2m57 en Michiel net boven de 3m00.  Goed gedaan!
Om 17.00 mochten Mathijs en Michiel de dag afsluiten op hun 100 meter waar Mathijs het zeer goed deed en een tijd neerzette van 13.70  Michiel als D-junior bij de C’s heeft het wat zwaarder, maar wil graag meedoen om zo beter te worden en omdat het leuk is om mee te doen.

Het was een geslaagde dag en gelukkig was iedereen op tijd terug voor het Gloria feest.  Volgende week naar Zundert en de volgende competitiewedstrijd in Mei, is in Vught.  Rest ons nog Ingrid en Christine te bedanken, zij hadden de jury taken op zich genomen, dank je wel.

Uitslagen

drunenFoto’s Erwin

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *