De laatste wedstrijd van het Atletiekjaar

Indoor bij AVR in Reusel

Traditie getrouw organiseert AVR de laatste (indoor)wedstrijd van het jaar, een mooie gelegenheid om je beste atletiekbeentje nog eens voor te zetten.  Gloria had na de thuisvereniging, de meeste atleten op de startlijst staan.  Allemaal pupillen want de junioren waren op trainingskamp in Dongen bij Atledo.

De laatste jaren heeft AVR de stap genomen om deze wedstrijd om te zetten naar de AC (Athetic Champs) vorm, kortom een gezellige dag, echter met het gemis van wat wedstrijdspanning.  Het bevorderen van binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk pogingen doen en dan daar je beste prestatie uit te halen, is niet voor iedereen weggelegd. Onze atleten, vonden het soms wat te veel van het goede en zeker als je goed gaat met hoogspringen en je dan moet stoppen vanwege het tijdschema, is een tegenvaller.  Met een reactie dat je dan hoger had moeten beginnen, kun je dan niet veel.
Maar goed, onze atleten lieten zich van hun beste kant zien.  Als 3 musketiers streden Lander, Stefan en Rens samen voor hun beste prestaties.  Dit leverde Rens en Stefan een podiumplaats op en Lander weer een hoop extra ervaring, zodat hij volgend jaar als echte mini-pupil deze ervaring kan omzetten. Lander is namelijk een jaartje jonger maar wil heel graag aan wedstrijden meedoen en kon niet wachten om zich van zijn goede kan te laten zien.
Jitte deed voor de eerste keer mee aan een indoor, uiteraard ondersteund door zus Mirre. Jitte concentreerde zich, onderdeel per onderdeel.  En gaandeweg verbeterden haar prestaties, knap gedaan. Ook Amber deed haar duit in het Gloria-zakje en bekroonde dit met een zeer sterke 4 minutenloop en een podiumplaats.
Thomas, na de clubkampioenschappen een enthousiaste atletieker, werkte samen met Michiel zijn onderdelen af.  Michiel een PR bij sprint, Thomas een geweldige 600 meter en de dag kon niet meer stuk.
Gloria was het meest vertegenwoordigd bij de meisjes A-pupillen.  Sanne, Femke, Femke, Mirre en Valerie, allemaal topatletes met een brok aan wedstrijdervaring.  Goed gedaan, PR’s, podiumplaatsen, maar ook vooral veel plezier en enthousiasme.  De PR’s hebben we maar niet geteld deze keer.
Na de prijsuitreiking konden we allemaal weer naar huis en ons opmaken voor de volgende wedstrijd,  De Drunense Duinencross.  Misschien dat er dan wel worstenbroodjes over zijn voor de trainers?!

Foto’s ErIMG_6774win

Verslag en foto’s Erwin Gulickx

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *