Een zonnig begin van 2018 voor Gloria Atletiek

Goirle Cross, Brabantse kampioenschappen en Egmond aan Zee

Afgelopen zondag was het een drukke agenda voor de Gloria Atleten.  Naast de Brabantse kampioenschappen en de Goirle cross, stond ook de Halve van Egmond aan Zee op de kalender.  Kortom, genoeg om van te genieten met deze eerste zonnige dag van het nieuwe jaar.

Op de Regte Heide nabij Riel, wordt sinds 3 jaar de Goirle Cross georganiseerd, een mooie omgeving met een mooi parkoers.  Voor de jeugd een cross met een (te) lange afstand, hetgeen niet voor iedereen is weggelegd.  Toch stonden er 18 atleten aan de start. Helaas had Imke afgemeld vanwege een griepje.  Naast de bekende namen, was Brim ook van de partij.  Brim vind het tijdens een cross altijd heel leuk, maar om ’s morgens er naar toe te gaan is nog wat spannend.  Spanning hoort erbij en dat komt zeker goed naarmate hij meer wedstrijdjes gaat lopen.  Stan deed met zijn 1e plaats goede zaken voor het klassement, Rens knokte zich naar de 4e plaats en Lander moest genoegen nemen met de 11e plaats, wat zeker niet onverdienstelijk is.  Lore verdedigde als enige Gloria atleet de kleuren bij de B-pupillen en dit bracht haar naar de 2e plaats. Ziva heeft nog herinneringen aan Goirle, daar liep zij haar allereerste cross en is er nu al enige jaren bij, goed gedaan. Ook Florien kan steeds beter haar wedstrijd indelen en heeft er ook steeds meer plezier in en daar gaat het uiteindelijk om. Juul wilde ook wel eens een keer proeven aan een cross en liep ‘gewoon’ naar de 3e plaats, dat belooft nog.  De broers Stanley en Barney hadden deze keer van stuivertje gewisseld en kwam Stanley eerder over de finish. Barney gaf aan dat hij zijn dag niet had en wat last had van zware benen.  Ook dat hoort bij sport. Valerie en Femke deden waarvoor ze waren gekomen, lekker hun eigen wedstrijd lopen.  Voor Valerie wat meer dan Femke die na afloop verklaarde dat het niet ‘liep’.  Vic liep bij de junioren D net als zijn broertje, naar de 1e plaats en Michiel gaf naderhand volledige uitleg over hoe hij tactisch het parkoers beter had benut dan sommige van zijn tegenstanders wat hem een extra plaats opleverde.  Bij cross is parkoerskennis dan ook zeker belangrijk.
Marieke, Petra en Marleen gingen als een speer van start bij de masters en liepen een goede wedstrijd, knap gedaan.  Ronny ging ook als een speer van start, maar gaf aan dat hij toch iets te voorbarig was geweest, al met al toch een knappe eindtijd. Eddy wilde zijn klassement nog veilig stellen en deed dat met een 2e plaats. Erwin beet zich stuk op de versnelling van Walther in de 4e ronde die knap door pakte bij de doorkomst. Kees liep zijn wedstrijd goed uit, ondanks zijn pijntjes na de graafwerkzaamheden voor het nieuwe clubgebouw, waar Frans ook wat last van scheen te hebben. Na afloop nog even nagenieten en daarna op huis aan.

Ondertussen ging Amber van start in Veldhoven, waar de Witvencross decor was voor de Brabantse Kampioenschappen. In een vrouw tot vrouw gevecht werd de wedstrijd beslist en Amber moest genoegen nemen met de 2e plaats en werd de titel niet geprolongeerd.  Toch een pluim voor Amber, een zeer knappe prestatie en een kroon op haar goed crossseizoen. 2e van Brabant wordt je niet zo maar.

Luc en Lidy hadden een reisje naar zee gepland, de halve marathon van Egmond aan Zee waar het parkoers gedeeltelijk over het strand gaat. Ondanks de zeewind, zorgde het zonnetje voor goede omstandigheden en zij liepen hun halve in een tijd van resp. 2u04 en 2u14 en konden zo na een de nodige verzorging weer naar huis op aan.

Volgende week staat de indoor in Dongen EN de cross in Rijen op het programma, kortom, er moet worden gekozen.

Foto’s Erwin

Uitslagen

Reacties

  1. Chantal
    14 januari 2018 om 21:47

    Altijd geweldig dat verslag van jullie en steeds zo snel! Dikke merci daarvoor. En we hebben echt genoten van het zalige weertje op de cross van vandaag!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *