Geslaagde Clubkampioenschappen 2012

3x maal zilver clubkampioenschappen-2012-151

Afgelopen zaterdag waren onze jaarlijkse clubkampioenschappen. Een aantal jaren geleden hielden we ze altijd in het eerste weekend van oktober, maar door onze ervaring met het overbekende Baolse Kermisweer, hebben we sinds een aantal jaren gekozen voor de laatste zaterdag van september. En de weergoden waren ons meer dan goed gezind. Een heerlijke, stralende dag was het en niet alleen het zonnetje straalde. Ook onze atleten straalden als nooit tevoren. Het enige wat een beetje jammer was, dat we toch een flink aantal atleten misten. Maar goed, het gaat om hen die er wel waren. Hieronder de uitslag met de beste drie atleten per categorie

Klik hier voor de uitslagen!

350e lid Ongeveer 7 jaar geleden, verwelkomden we ons 300e lid! Jaren schommelden we rond de 330 atleten, maar na de zomervakantie en de Olympische spelen mochten we heel veel nieuwe atleten begroeten. Natuurlijk zijn we daar heel erg blij mee. Het is ook een fijne beloning voor al onze vrijwilligers. Het zat er dus aan te komen, ons 350e lid. En net voor de clubkampioenschappen behaalde Gloria Atletiek dus dat PR (Persoonlijk Record). Michiel Gulickx is ons 350e lid en werd daarvoor afgelopen zaterdag eens flink in het zonnetje gezet. Een beetje beduusd stond hij dus voor de eerste keer op het podium.

Een leuke bijkomstigheid is dat hij het neefje is van onze trainer Koen en dat zowel zijn vader, moeder en broer Martijn al lid zijn. Wie weet is zijn jongste broertje over een paar jaar het 400e lid……
Wij wensen Michiel heel veel sportieve jaren bij Gloria Atletiek. Hij gaat ook al meedoen met het crosscircuit, dus wie weet gaat u de naam van Michiel nog heel vaak lezen in Ons Weekblad.

Jubilarissen Ook werden er maar liefst 3 jubilarissen in het zonnetje gezet. Koen Raeymaekers en Tini en Lia Alewijn zijn alle drie dit jaar 25 jaar lid van de vereniging. Koen kwam als 8 jarige op atletiek en is nooit meer weg gegaan. Inmiddels is hij lid van de loopgroep, jurylid en trainer. Een trainer die de gekste oefeningen verzint en daar soms zoveel materiaal voor nodig heeft, dat hij bijna alle materialen in gebruik heeft. Voor één uurtje training geven is Koen dan ook altijd ruim twee uur bezig, met klaarzetten en opruimen erbij. Ook een leuke anekdote van Koen is, dat hij voor alle atleten een “bijnaam” heeft, hier is hij dan wel consequent in en deze naam wordt door de atleten dan ook trots gedragen (maar niemand anders moet het wagen om ze zo te noemen).
Tini kwam 25 jaar geleden al eerste bij de vereniging een maand later gevolgd door zijn vrouw Lia. Hun kinderen zaten op atletiek en al snel besloten ze om de cursus jurylid te volgen. Tini is ook een actief lid van de hardloopgroep en liet afgelopen zaterdag zien, dat hij met een 1000 meter niet onderdoet voor de jongere generatie. Tevens is Tini al vele jaren actief als “kaartenbezorger”, geen Gloria Atleet wordt op zijn verjaardag door hem vergeten. Lia is actief met de Nordic Walking groep. Lia en Tini zijn bijna alle wedstrijden aanwezig als serieuze juryleden. Meestal nemen ze de tijdswaardering voor hun rekening. Maar ook andere verenigingen lukt het wel eens om Tini en Lia te strikken voor een belangrijke wedstrijd in de regio.
Gloria Atletiek feliciteert dit drietal met hun zilveren jubileum. Afgelopen zaterdag werden ze hiervoor in de bloemetjes (of bonbons) gezet. Het drietal kreeg een VVV bon en een prachtige medaille. We hopen dat we nog vele jaren mogen genieten van de inzet van dit drietal!

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *