Glibberen en glijden bij de Spiridon cross

Wat een toppers, zelden zo’n lastig parkoers meegemaakt als deze editie van de Spiridon cross. Sneeuw en ijs bemoeilijkte het lopen en de kou in de longen van de atleten zorgde voor een brandend gevoel. Een ongelooflijke prestatie van onze Gloria atleten die deze omstandigheden wisten te overwinnen.

Lieke, Liv, Xander en Jan beten de spits af. Liv lijkt het kunstje van de crosskunst onder de knie te hebben. Lieke en Xander hielpen elkaar naar een toptijd en Jan probeerde het podium weer te halen. Goed gedaan allemaal, ondanks de kou toch doorgezet. En na afloop….’Soep of snoep’? Helaas was Enzy ziek afgemeld, beterschap.

Onder toeziend van trainer Paul, die voor de gelegenheid een kijkje kwam nemen, haalde Marit voor het eerst een cross medaille. Brons was de kleur en ze was heel trots, en terecht. Pim heeft ook de smaak te pakken en liep een goede cross bij de B-pupillen. Lander, net terug van een ski-blessure had zich op de valreep nog aangemeld en liep zeker geen onverdienstelijke wedstrijd. Ook Juul was weer van de partij en werd gesteund door de familie die de kou trotseerde. Michiel probeerde bij de U18 zijn podiumplaats in het klassement te verdedigen, een lastige opgave deze keer. Hij werd 4e maar moest de concurrentie voor laten. Nog 2 wedstrijden om het recht trekken, het wordt een spannende ontknoping.

Erwin mocht het bal sluiten en was tevreden over zijn tijd op dit lastig parkoers. Volgende week naar de Mastboscross in Breda en dan de afsluitende cross in Dongen, tevens Brabants Kampioenschap.

Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023012213362&tl=nl&zk=gloria

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/TQDUjPzSUMjmS2vHA

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *