Gloria Atletiek op wintersport

Lido Cross te Waalwijk

Eindelijk was het zover, de eerste cross onder winterse omstandigheden.  En wat voor één, het regende…euh… sneeuwde Gloria medailles.  Helaas zonder Michiel die zich ziek afmeldde, beterschap.
In Waalwijk wordt altijd de eerste eer gegund aan de senioren en masters.  Lidy, Marleen, Kim en Marieke trapte af. Kim pakte gelijk een podiumplaats.  Erwin mocht voor de eerste keer deelnemen bij de masters 45, maar of dat een verbetering is ?  Hij klopte wel Ronny, die niet helemaal zijn beste dag had.  Frans liep ook weer mee, hersteld van zijn roemruchte marathon. Nikki en Gitte namen deel bij de B-junioren en werden resp. tweede en derde, geweldige prestaties waar ze zelf ook trots op waren.
Bij de overige jeugd stonden er weer meer dan 25 atleten op de deelnemers lijst en werden er diverse podiumplaatsen gehaald, maar nog belangrijker, punten voor het clubklassement.  Na de sneeuwpret was het toch echt tijd voor de C pupillen om hun spikes aan te trekken.  Kaat stond al te popelen net zoals Lander en Brim.  Ook bij de B pupillen waren er veel Gloria blauwe shirts te zien. Mirthe en Stan stonden op de startlijst en Sep deed, net als mama, ook mee en liep een degelijke wedstrijd geflankeerd door Rens.  Zo ook Louise en Stien die nog alles gaven met een flinke eindsprint. De foto finish was nodig om de uitslag te bepalen.  Tim, geïnspireerd door de EK vorige week, mocht samen met Juul de kleuren verdedigen bij de A pupillen, net als de zus van Juul, Freke die met Amber vocht voor de ereplaatsen. Florien en Lore hadden schijnbaar geen last van de winterse omstandigheden en konden de race goed uitlopen. Imke liep ook heel goed, en misschien nog belangrijker, ze had geen last meer van haar blessure.  Ook Valerie knalde doorheen het parkoers en kon Meike net niet meer inhalen. Mirre en Ziva vonden gelukkig ook nog wat tijd tussen de proefwerkuurtjes door om mee te doen.  Rik liep zonder zijn maatje en deed dat met verve.
Daarna barstte het geweld los bij de C-junioren, een iets korter dan gebruikelijk parkoers en dus kregen we een snelle start.  Mathijs liep in de voorste gelederen gevolgd door Martijn, Vic en Timo.  Mathijs kon de derde plaats vasthouden ondanks herhaaldelijk aandringen van Martijn die verdienstelijk vierde werd.  Goede gelopen en vooral de concurrent achter ons gehouden.
Zo dat was het voorlopig weer voor dit jaar, hoewel, er zijn nog genoeg wedstrijden te vinden regio.  Prettige feestdagen en alvast een sportief 2019!
Foto’s: https://photos.app.goo.gl/7ozv3WmVhKFissDq8
Uitslagen: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018121613343&tl=nl&zk=gloria

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *