Gloria Atletiek stond er weer.

2 x brons en 1 x zilver tijdens baanwedstrijd in Tilburg

Tilburg vormde het decor voor de 3e regionale competitiewedstrijd. Het zonnetje scheen regelmatig, afgewisseld met wat wolkenvelden, kortom een leuke dag voor sporter en supporter. Bij de pupillen deden er maar liefst 7 pupillen mee, maar er kunnen er altijd nog meer bij natuurlijk. Timo en Quinn lieten zien dat je binnen enkele weken al aardig mee kan doen met de gevestigde orde. Beiden deden goede zaken bij het hoogspringen, niet het allerminste onderdeel. Yelmer liet zien dat je naast voetbal ook atletiek kunt beoefenen. Het leverde hem zelfs een zeer goede 3e plaats op in het klassement. Femke kende helaas een mindere start, letterlijk en figuurlijk. Bij de sprint kwam zij helaas ten val, maar liep nog wel de wedstrijd uit. Complimenten hiervoor. Al bij al, beleefde de pupillen een sportieve zaterdagochtend in Tilburg.
In de namiddag was het de beurt aan de junioren. Met 5 meisjes junioren D sterk stond Gloria zijn mannetje of beter gezegd vrouwtje wel. Alle vijf namen deel aan de 60 meter sprint en het verspringen. Hier werden goede prestatie neergezet welke aan het einde zorgde voor een 2de plaats voor Evelien en een 3de plaats voor Anouk. Terwijl Joëlle en Anouk druk bezig waren met het kogelstoten, waren Gitte W., Evelien en Gitte F. elkaar zenuwachtig aan het maken voor hun aller eerste 300 meter horden. Al waren de 3 dames steen kapot, toch vonden ze het een top onderdeel. De ouders, de zus + trainer waren aan het einde van de middag super trots wat die kleine Gloria Atletiek weer had bereikt. Op naar de volgende wedstrijden, want er komen er nog veel meer.

Volgende week is het Athletics Champs in Oosterhout, een nieuwe opzet voor pupillenwedstrijden. Hierbij staat spanning en plezier in teamverband voorop. Wij zijn in ieder geval benieuwd. Op 14 juni zijn het de Brabantse kampioenschappen voor de D junioren en op 28 juni a.s. is het de 4e competitie wedstrijd individueel en die staat gepland bij Gloria in Baarle. We hopen dat er veel atleten mee zullen doen met deze thuiswedstrijd, maar natuurlijk ook aan al die andere in onze regio.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *