Gloria internationaal actief

Euregio 2017 te Essen

Zaterdag 7 oktober stond de 3e editie van de Euregio op het programma. De jaarlijkse Euregio is ontstaan uit de Benego waar Nederlandse en Belgische atletiekverenigingen meededen. De Euregio is uitgebreid met deelnemers uit Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Gloria stond met een kleine delegatie jeugdtoppers op de deelnamelijst.

Bij de “kangoeroes” stonden onze mini pupillen Lander en Rens te popelen om hun ludieke meerkamp af te werken. Naast de standaard Athletic Champs onderdelen hurkhoog, sprint en meters maken, mochten ze deze keer ook hoepelwerpen. Vorig jaar stond de sheutelbeu en wasserstaffelestafette op het programma, dit jaar konden de atleten gebruik maken van de harde wind en hun hoepel meters ver slingeren. Lander ging ook geweldig bij de 4 minutenloop en kon maar liefst 2 hele rondes afwerken. Ook Rens deed het heel goed op dit onderdeel met bijna 2,5 rondes en op de sprint was hij niet te kloppen. Jammer dat er geen prijzen beschikbaar waren voor deze kanjers en zij mochten met hun diploma naar huis.
Imke, Mirre en Femke streden als 3 musketiers en hadden vooral veel plezier, ondanks het slechte weer dat de kop opstak halverwege de middag. Maar liedjes zingen helpt om de kou en de wachttijd door te komen en uiteindelijk een mooie klassering te behalen. Mathijs werd op sleeptouw genomen door Martijn die al veel wedstrijden op zijn heeft staan. Mathijs genoot volop, vooral toen hij die Luxemburger met zijn startritueel tijdens de sprint, zijn achterlicht kon laten zien, geweldig. Kom je helemaal met de bus uit Luxemburg om de sprint te winnen, komt daar die gozer uit Baarle met zijn Gloria shirt uit de startblokken de laatste meters voorbij. Ook Martijn beleefde veel plezier, met name tijdens de 1000 meter maar ook zeker met het eten van de hamburger. Al vanaf het eerste uur kon je hamburgers, tosti en friet kopen in het kraampje, gelukkig voor Erwin ook koffie.
Stefan beleefde een spannende dag en mocht samen met Amber zijn programma afwerken. Beide gingen er vol voor en Amber haalde zelfs een 2e plaats. Ook stond er het onderdeel hockey op hun programma. Zo zie je maar weer, atletiek is van alle markten thuis. Uiteindelijk bleek het gewoon (hockey)balwerpen te zijn.
Michiel stond er ‘alleen’ voor, maar dat deert hem niet. In zijn eigen concentratie kan hij het beste presteren en na de eerste twee onderdelen had hij zicht op het podium. Maar een meerkamp is pas gestreden als iedereen alle onderdelen heeft gedaan en hij kwam net te kort met ver en de 1000 meter. Maar een 5e plaats in dit deelnemersveld is zeker niet verkeerd.
Tot slot was er nog een massa estafette, namelijk 25 x 100 meter. Alle deelnemers deden mee, groot en klein. Geweldig om te zien hoe een mini als Rens, dan sprint tegen een master en dat die master alles op alles moet zetten om hem voor te blijven. En Stefan had het moment van de dag. Hoewel het jeugdige team van Gloria als laatste over de finish kwam in de persoon van Stefan, vormden alle andere atleten een ere-haag voor hem en klonk er een luid applaus.

Na de prijsuitreiking konden we allemaal na een zeer lange regenachtige dag weer naar huis. Jammer dat er geen Gloria trainers bij aanwezig konden zijn, maar gelukkig hebben we veel mama’s en papa’s die zich graag inzetten voor het plezier van hun zoon/dochter. Een dank je wel voor Veronieke, Ronny, Hans, Patricia en Bianca.

Foto’s Erwin

22281678_1734318329943695_3507864387714043673_n

Reacties

  1. Claudi
    9 oktober 2017 om 17:10

    Chapeau, allemaal. Ook dank aan Erwin, voor het begeleiden.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *