Gloria kleurt Galder goud

De enige echte Ganzenvenloop

Na enkele jaren van afwezigheid, staat sinds 2013 de Ganzenvenloop weer op de hardloopkalender.  Vroeger steevast het slotspektakel van het Rabo Jeugdcircuit, nu een ludieke loop over een nieuw bosrijk parkoers waar gezelligheid voorop staat. Enkele Gloria atleten schreven zich in voor dit stukje nostalgie.

De eerste jeugdloop was die van 500 meter en Rens stond al te popelen. Na een bliksemstart van diverse atleten, hield Rens zijn hoofd koel en zocht zijn eigen ritme. Op de laatste 200 meter lag hij nog op een derde positie maar zette zijn versnelling in. Terwijl de speaker al in de veronderstelling was dat de overwinning zou gaan naar een Galderse dorpsgenoot, stormde Rens voorbij en won met ruime afstand deze wedstrijd en liet zijn tegenstanders inclusief de speaker verbouwereerd achter. Hij finishte in een tijd van 1.59
Na een korte pauze vanwege een regenbui, stonden Michiel en Femke aan de start te popelen.  Zij kwamen, zagen en overwonnen, Michiel in een tijd van 3.58 en Femke in een tijd van 4.11  Beide atleten konden tevreden naar huis en een plekje zoeken in de prijzenkast.

Hierna was het de beurt aan Martijn en Erwin op de 3,3 km  Martijn werkt aan de weg terug en was met zijn 4e plaats in een tijd van 14.04 tevreden en verwacht zeker nog verbetering. Erwin kon helaas zijn zoon niet volgen en moest hem lossen in de 2e km maar kon er toch nog een verdienstelijke 5e plaats uitslepen in een tijd van 14.14

Volgende week staat de Beekse Marathon op het programma, ongetwijfeld met Gloria atleten aan de start.  Ook zijn de clubkampioenschappen aanstaande, deze staan 23 september op het programma, zowel voor baanatleten als de loopgroepatleten.

IMG_6223

Reacties

  1. Erwin
    11 september 2017 om 21:22

    10km
    9e plaats Eddy vd Heijning 43:41

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *