Gloria splitst zich op

Indoor versus cross

Twee wedstrijden in een regio. Een lekker warm binnen, één lekker in de vrieskou buiten. Crossen en indoor. De trainers moesten dus keuzes maken. Maar gelukkig werd het probleem geen probleem en kwam uiteindelijk alles goed.
Erwin, die inmiddels een doorgewinterde atletiekvader is, nam de crossers mee op sleeptouw naar Goirle. Claudi ging met de pupillen en Koen met de junioren naar de indoor in Dongen. Zo kreeg iedereen de aandacht die hij of zij verdient op een wedstrijd.

Deze keer wat minder pupillen tijdens de indoor. Alles liep lekker soepel, dus we waren ook lekker vroeg (voor atletiekbegrippen) klaar.
Femke Jacobs, sprong 1.00 hoog! Een PR en dat is genieten. Femke kreeg het hoogspringen vorig jaar maar niet onder de knie. Nu als B pupil gaat het beter en beter. Ook Lobke sprong hoger dan vorige week. Maar Lobke haar onderdeel blijkt sprint te zijn. Onder de 7 sec liep ze haar 35 meter sprint. Op kogel moeten we nog flink trainen. Dat is ook het voordeel van naar wedstrijden gaan. Dan zie je wat onze “zwakke plek” is.
Bij de A pupillen, gaat Mirre als een Speer. Mirre doet eigenlijk alle onderdelen met gemak. Super om te zien, zeker omdat ze nog niet zo lang lid is van onze vereniging. Sanne en Femke, draaien al wat langer mee. Sanne behaalde vandaag maar liefst twee PR’s op Sprint en kogel. Mirre behaalde een 5e plek, Femke de 6e en Sanne de 8e plek en dat is een goede prestatie.
Jelmer was de enige heer. Samen met zijn vader ging hij naar zijn onderdelen. Terwijl mama met Valerie naar de cross was. Jelmer is een snelle sprinter en ook hoog leek hem redelijk makkelijk af te gaan. Ook bij Jelmer viel ons op dat we spierballen moeten gaan kweken bij onze atleten.

Bij de junioren stond Quinn als enige jongen aan de start. Maar Quinn weet na al die wedstrijden precies wat van hem wordt verwacht, dus hij ging lekker zijn eigen weg. En lekker was het. Met het hoogspringen behaalde hij een mooie nieuwe PR. En Quinn, er zit nog veel meer in. De volgende keer zullen zijn vrienden Timo en Martijn ook weer van de partij zijn, dus dan is het toch net weer iets gezelliger.

Bij de C dames stond het podium bij alle 3 in de belangstelling. Evelien had de eerste 2 wedstrijden gewonnen, dus die had wat te verdedigen. Gitte Wilmsen kwan in Tilburg slecht 2 punten te kort voor het podium en Gitte Frijters die droomt ook eens op het podium te komen. Dit laatste was bijna aan de orde. Na 2 onderdelen stond Gitte Frijters helemaal boven aan. Toen de trainer dat tegen haar zei, werd ze meteen wat verlegen. Want je, heel graag in de belangstelling staat ze nu ook niet altijd. Helaas bleek het een foutje van de Jury. Gitte Wilmsen had maar 1 doel, zorgen dat ze niet op 2 punten het podium zou missen. Maar helaas, 10 punten te weinig voor het podium. Gitte volgende keer maar weer beter. En dan Evelien. Ze kwam, zag en overwon. Het hoogspringen gaat even niet zo als het moet, maar ondanks dat stond ze weer helemaal boven aan.

Ook onze trainster Laura. Het was al weer even geleden dat ze deelnam aan een wedstrijd. En zoals we Laura kennen, zette ze alles op de overwinnen en wat denk. Goud voor Laura.

Komend weekend meerdere wedstrijden. Op zaterdag gaat Martijn naar het NK indoor. En op zondag gaan Anouk en Evelien naar het Nk indoor in Apeldoorn. De andere wedstrijdatleten nemen deel aan de cross in Rijen. Namens Gloria Atletiek allemaal heel veel succes.

De Goirle cross was de eerste dit seizoen onder echte cross omstandigheden.
Sneeuw, ijs en vooral veel modder. Het zonnetje maakte echter veel goed. Het deelnemersveld bij de jeugd was minder bezet dan anders, dit vanwege de indoor in Dongen. Kortom de mogelijkheid voor de atleten aan start om extra punten te scoren. Stefan beet de spits af en hoe, een mooie bronzen plak, het deed wel wat pijn, maar de medaille maakte veel goed. Bij de B-pupillen hadden we een nieuw Gloria gezicht aan start, Ziva liep een zeer goede wedstrijd en ging tot het uiterste met als resultaat een 5e plaats. Imke liet zien dat crossen haar onderdeel is en behaalde een 3e plaats. Waar haar broer meedeed in Dongen, liep Valerie een moeizame cross, maar dat geeft niets, de ene keer gaat het wat beter dan de andere. Het valt ook niet mee om altijd te pieken, maar als je je best doet en plezier hebt, daar gaat het om. Inge mocht samen met de C-junioren lopen en kon samen met Itske de rondes afwerken. Anouk sprintte naar de 3e plaats en Nikie liep haar eerste wedstrijd waarbij haar persoonlijke doelstelling werd behaald. Timo probeerde Martijn bij te houden maar kwam net te kort.
Bij de senioren en masters behaalde Linda een knappe 4e plaats en wist Frans voor Erwin over de finish te komen. Kees in voorbereiding naar de marathon, was zeer tevreden en was zeer enthousiast over het moddergehalte. Ook Marleen was weer van de partij en haalde alles uit de kan. Veronieke, terug van weggeweest, had nog wat last van een griepje, maar kon de wedstrijd goed uitlopen en werd knap 10e. Volgende week cross in Rijen, doorgaans de wedstrijd onder de slechtste weersomstandigheden, wij zijn weer van de partij.

Uitslagen: uitslagen.nl

Foto’s: https://goo.gl/photos/o3KLwRDbeD25jB7Y8

Geen Claudi en Koen, dan moeten we het zelf doen.

Geen Claudi en Koen, dan moeten we het zelf doen.

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *