Heerlijk snertweer bij de Gloria snertcross

Onder toeziend oog van een heerlijk voorjaarszonnetje, werden er zondag vroeg de voorbereidingen getroffen voor de traditionele snertcross. De cross di nergens om gaat, behalve plezier, jezelf verbeteren en natuurlijk snert.

Om 10.45 waren het de kleuters die lieten zien hoe een echte te cross moet worden gelopen. Na het startschot was er sprake van een bliksemstart. De voorloper moest alle zeilen bij zetten om deze toppers voor te blijven. Wat een sensatie, en iedereen kwam gewoon lachend over de finish.

Hierna was er plaats gemaakt voor een officieel momentje, de uitreiking van de Gloria cross wisselbeker. Bij jeugd mocht Michiel de begeerde beker meenemen om deze het komende jaar op zijn kast te laten prijken. De gebroeders Jansen, Lander en Xander namen het zilver mee naar huis en Marit brons. Nikki was de winnares bij de senioren/masters gevolgd door Erwin en Tom S. Iedereen die heeft deelgenomen aan 5 crossjes, kreeg een medaille en een schitterend pakket met lekkernijen van ’t Loopt in de soep, dankjewel Daniëlle. Ook de lopers die 4x hebben deelgenomen, kregen een medaille als aanmoedigingsprijs. Tevens werden er genoeg punten gescoord voor de 4e plaats in het verenigingsklassement wat super knap is. Hopelijk doen er volgend jaar weer meer atleten mee en kunnen we weer uitkijken naar misschien een cross feestje?

Om 11.00 klonk dan het startschot voor de 6 rondes door het ‘Gloria’ bos. Elke loper kon kiezen hoeveel rondjes en dat maakt dit evenement laagdrempelig. Jong en oud stonden gezamenlijk aan de start en mochten na afloop genieten van een verdiende erwtensoep of chocolademelk.

Iedereen weer bedankt en op naar de opening van het baanseizoen op 8 april en niet vergeten, aankomende weekend de Enclave Wandeltocht.

Foto’s”: https://photos.app.goo.gl/MnQqWvGjLQpKubgB8

Reageren

Vul het antwoord in om te kunnen verzenden! *